Hit letních večeří inspirovaný Středomořím stačí doplnit pečivem. Ručíme vám za to, že pánvička bude vmžiku vytřená dosucha!
Suroviny
Postup
Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci oleje a máslo. Vložte maso a opékejte na silnějším ohni za častého obracení dozlatova, asi 5 minut, pak vyjměte maso na talíř a dejte stranou.
Do uvolněné pánve nasypte bílou část jarních cibulek a česnek, přidejte rajčatovou pastu či protlak a opékejte asi 2 minuty za občasného promíchání, aby se nic nespálilo, jen rozvonělo. Vsypte rajčata. Po pár minutách přidejte tymián, cukr a olivy a podlijte cca 150 ml vývaru/vody. Důkladně promíchejte a odškrábněte přípečky z pánve.
Do pánve vraťte kuřecí prsa, přiklopte ji, zmírněte oheň a duste asi 10 minut, aby bylo maso uvnitř hotové a chutě omáčky se propojily. Podle chuti zjemněte máslem a vmíchejte rukolu. Podávejte posypané zelenou částí jarních cibulek a snítkami tymiánu, pokapané olivovým olejem a doplněné pečivem.
[[nid:39069]]
NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí také vařené nové brambory nebo i dlouhé těstoviny (v případě těstovin doporučujeme maso před podáváním nakrájet na sousta a promíchat s nimi).