Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou

Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 599 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 37 g
Tuky 21 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hit letních večeří inspirovaný Středomořím stačí doplnit pečivem. Ručíme vám za to, že pánvička bude vmžiku vytřená dosucha!

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský
máslo 1 ČL
+ na zjemnění
jarní cibulka 2 ks
bílá část nakrájená nadrobno, zelená na kolečka
česnek 1 stroužek
malý, drcený
rajčatová pasta 2 PL
nebo protlaku
rajčata cherry 150 g
tymián 1 PL
lístky odrhnuté + snítky k podávání
krupicový cukr 1 špetka
nebo podle chuti
olivy zelené 2 hrsti
vývar kuřecí 150 ml
nebo voda
rukola 2 hrsti
pečivo
k podávání

1 Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci oleje a máslo. Vložte maso a opékejte na silnějším ohni za častého obracení dozlatova, asi 5 minut, pak vyjměte maso na talíř a dejte stranou.

2 Do uvolněné pánve nasypte bílou část jarních cibulek a česnek, přidejte rajčatovou pastu či protlak a opékejte asi 2 minuty za občasného promíchání, aby se nic nespálilo, jen rozvonělo. Vsypte rajčata. Po pár minutách přidejte tymián, cukr a olivy a podlijte cca 150 ml vývaru/vody. Důkladně promíchejte a odškrábněte přípečky z pánve.

3 Do pánve vraťte kuřecí prsa, přiklopte ji, zmírněte oheň a duste asi 10 minut, aby bylo maso uvnitř hotové a chutě omáčky se propojily. Podle chuti zjemněte máslem a vmíchejte rukolu. Podávejte posypané zelenou částí jarních cibulek a snítkami tymiánu, pokapané olivovým olejem a doplněné pečivem.

Salátová polévka z kuřecího vývaru

Salátová polévka z kuřecího vývaru

Více

NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí také vařené nové brambory nebo i dlouhé těstoviny (v případě těstovin doporučujeme maso před podáváním nakrájet na sousta a promíchat s nimi).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit