Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou

Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí prsa v rajčatové omáčce s olivami a rukolou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 599 kcal
Bílkoviny 56 g
Cukr 37 g
Tuky 21 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hit letních večeří inspirovaný Středomořím stačí doplnit pečivem. Ručíme vám za to, že pánvička bude vmžiku vytřená dosucha!

Související recepty

Suroviny

kuřecí prsa 2 ks
bez kůže
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský
máslo 1 ČL
+ na zjemnění
jarní cibulka 2 ks
bílá část nakrájená nadrobno, zelená na kolečka
česnek 1 stroužek
malý, drcený
rajčatová pasta 2 PL
nebo protlaku
rajčata cherry 150 g
tymián 1 PL
lístky odrhnuté + snítky k podávání
krupicový cukr 1 špetka
nebo podle chuti
olivy zelené 2 hrsti
vývar kuřecí 150 ml
nebo voda
rukola 2 hrsti
pečivo
k podávání

1 Kuřecí prsa osolte a opepřete. V pánvi s těžkým dnem rozehřejte 1 lžíci oleje a máslo. Vložte maso a opékejte na silnějším ohni za častého obracení dozlatova, asi 5 minut, pak vyjměte maso na talíř a dejte stranou.

2 Do uvolněné pánve nasypte bílou část jarních cibulek a česnek, přidejte rajčatovou pastu či protlak a opékejte asi 2 minuty za občasného promíchání, aby se nic nespálilo, jen rozvonělo. Vsypte rajčata. Po pár minutách přidejte tymián, cukr a olivy a podlijte cca 150 ml vývaru/vody. Důkladně promíchejte a odškrábněte přípečky z pánve.

3 Do pánve vraťte kuřecí prsa, přiklopte ji, zmírněte oheň a duste asi 10 minut, aby bylo maso uvnitř hotové a chutě omáčky se propojily. Podle chuti zjemněte máslem a vmíchejte rukolu. Podávejte posypané zelenou částí jarních cibulek a snítkami tymiánu, pokapané olivovým olejem a doplněné pečivem.

Salátová polévka z kuřecího vývaru

Více

NĚCO NAVÍC
Jako příloha se hodí také vařené nové brambory nebo i dlouhé těstoviny (v případě těstovin doporučujeme maso před podáváním nakrájet na sousta a promíchat s nimi).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Lidé a jídlo

Seznamte se se slavnými jablečnými koláči!

Podzimní přebytky jablek nemusí končit vždycky jenom ve štrúdlu. Ač je tento moučník ověřená a chutná klasika, zkuste pro jednou oslavit babí léto některým z vyhlášených světových jablečných koláčů. Slibujeme, že nebudete litovat. ...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Užijte si ještě léto — hledáním vinných pokladů!

Je vám líto, že už prázdniny plné objevování cizích zemí skončily? Food bloger a sommeliér Jan Juřica věří, vás prostřednictvím výběru těch nejzajímavějších vín z kolekce Found od M&S, ještě do příjemné letní nálady hravě vrátí. Anebo...

Obchod Apetit