Kuřecí steak si podmaní každého. Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami. Tohle minutkové jídlo vás zachrání v případě, že potřebujete z mála nakrmit celou hladovou rodinu a nemáte příliš času na dlouhé stání u plotny. Kuřecí steak s bylinkovým máslem připravte podle našeho receptu a uvidíte, že je to tak snadné, že už ho příště zvládnete sami.
Suroviny
Postup
Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Směs přendejte na fólii a vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.
Steaky naklepejte, posypte pepřem i většinou tymiánu a potřete drceným česnekem promíchaným s olejem.
Na pánvi zprudka osmahněte dozlatova, z každé strany asi čtyři minuty. Vyjměte a nechte chvíli odpočívat.
Před podáváním lehce osolte a posypte tymiánem.
Steaky podávejte na lístcích zeleného salátu. Na masa položte kolečko bylinkového másla na ochucení.
Bylinkové máslo můžete mít v pohotovosti v mrazáku – můžete přidat česnek a různé kombinace koření.