Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí steak
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 52
Do 45 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 20 g
Tuky 173 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kuřecí steak si podmaní každého. Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami. Tohle minutkové jídlo vás zachrání v případě, že potřebujete z mála nakrmit celou hladovou rodinu a nemáte příliš času na dlouhé stání u plotny. Kuřecí steak s bylinkovým máslem připravte podle našeho receptu a uvidíte, že je to tak snadné, že už ho příště zvládnete sami.

Suroviny

Na maso
tymián
drcený
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
Na bylinkové máslo
máslo 200 g
změklé
tymián 2 PL
sekaný
pepř bílý 1 ČL
drcený
sůl ½ ČL
salát
zelený, k podávání
rýže divoká
k podávání

Postup

1

Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Směs přendejte na fólii a vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.

2

Steaky naklepejte, posypte pepřem i většinou tymiánu a potřete drceným česnekem promíchaným s olejem.

3

Na pánvi zprudka osmahněte dozlatova, z každé strany asi čtyři minuty. Vyjměte a nechte chvíli odpočívat.

4

Před podáváním lehce osolte a posypte tymiánem.

5

Steaky podávejte na lístcích zeleného salátu. Na masa položte kolečko bylinkového másla na ochucení.

Bylinkové máslo můžete mít v pohotovosti v mrazáku – můžete přidat česnek a různé kombinace koření.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...