0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí steak

Kuřecí steak

4.6 / 5. Počet hodnocení: 39
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 20 g
Tuky 173 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami.

Suroviny

Na maso
kuřecí prsa 4 ks
tymián
česnek
drcený
sůl
pepř
olivový olej
Na bylinkové máslo
máslo 200 g
změklé
tymián 2 PL
sekaný
pepř bílý 1 ČL
drcený
sůl 0.5 ČL
salát
zelený
rýže
divoká

Postup

1

Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Na fólii směs vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.

2

Steaky naklepejte, posypte pepřem i většinou tymiánu a potřete drceným česnekem promíchaným s olejem.

3

Na pánvi zprudka osmahněte dozlatova, z každé strany asi čtyři minuty. Vyjměte a nechte chvíli odpočívat.

4

Před podáváním lehce osolte a posypte tymiánem.

5

Steaky podávejte na lístcích zeleného salátu. Na masa položte kolečko bylinkového másla na ochucení.

Máslo  ochucené bylinkami můžete mít v pohotovosti na mrazáku – otestujte česnek a různé kombinace koření.

Související články

Jak na to: porcování kuřete
  • Tipy a triky

Jak na to: porcování kuřete

Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...
3 tipy, co se zbylým kuřetem
  • Tipy a triky

3 tipy, co se zbylým kuřetem

1. Letní salát s pečeným kuřetemV pekáčku smíchejte 500 g očištěných a omytých brambor (větší přepulte) s 2 lžícemi olivového oleje, osolte a dejte péct do trouby na 50 minut na 200 °C. Mezitím povařte 2 minuty v horké vodě 100 g...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit