0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřecí steak

Kuřecí steak

4.5 / 5. Počet hodnocení: 41
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2054 kcal
Bílkoviny 95 g
Sacharidy 20 g
Tuky 173 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami.

Suroviny

Na maso
tymián
česnek
drcený
sůl
pepř
olivový olej
Na bylinkové máslo
máslo 200 g
změklé
tymián 2 PL
sekaný
pepř bílý 1 ČL
drcený
sůl ½ ČL
salát
zelený
rýže
divoká

Postup

1

Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Na fólii směs vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.

2

Steaky naklepejte, posypte pepřem i většinou tymiánu a potřete drceným česnekem promíchaným s olejem.

3

Na pánvi zprudka osmahněte dozlatova, z každé strany asi čtyři minuty. Vyjměte a nechte chvíli odpočívat.

4

Před podáváním lehce osolte a posypte tymiánem.

5

Steaky podávejte na lístcích zeleného salátu. Na masa položte kolečko bylinkového másla na ochucení.

Máslo  ochucené bylinkami můžete mít v pohotovosti na mrazáku – otestujte česnek a různé kombinace koření.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč