Jemnou chuť masa skvěle doplní máslo ochucené bylinkami.
Suroviny
Na maso
kuřecí prsa
4
ks
tymián
česnek
drcený
sůl
pepř
olivový olej
Na bylinkové máslo
máslo
200
g
změklé
tymián
2
PL
sekaný
pepř bílý
1
ČL
drcený
sůl
½
ČL
salát
zelený
rýže
divoká
Postup
1
Na bylinkové máslo prohněťte uvedené suroviny v misce. Na fólii směs vytvarujte jako váleček, zabalte a uložte do chladničky.
2
Steaky naklepejte, posypte pepřem i většinou tymiánu a potřete drceným česnekem promíchaným s olejem.
3
Na pánvi zprudka osmahněte dozlatova, z každé strany asi čtyři minuty. Vyjměte a nechte chvíli odpočívat.
4
Před podáváním lehce osolte a posypte tymiánem.
5
Steaky podávejte na lístcích zeleného salátu. Na masa položte kolečko bylinkového másla na ochucení.
Máslo ochucené bylinkami můžete mít v pohotovosti na mrazáku – otestujte česnek a různé kombinace koření.