Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Kynuté knedlíky

Kynuté knedlíky

Hodnocení receptu
Průměr: 3.4 (23)
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1697 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 348 g
Tuky 8 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Není nad poctivé české knedlíky! Recept mám od paní Babkové z Horšovského Týna a považuju je za naprosto dokonalé…

Suroviny

droždí 0.5 bal
krupicový cukr 1 ČL
mouka pšeničná polohrubá 400 g
mouka pšeničná hrubá 2 hrsti
mouka pšeničná hrubá
na posypání
sůl špetka
mléko 150 ml
napůl naředěné s vodou
1.  Droždí nechte vzejít v troše vlažné vody s cukrem. Kvásek pak vlijte k mouce se solí, přidejte vejce a dvě třetiny mléka. Zadělejte tuhé těsto (podle potřeby přilévejte mléko), posypte ho moukou a nechte půl hodiny kynout.

2.  Těsto promíchejte a znovu ho dejte kynout; musí zdvojnásobit objem. Pak tvarujte knedlíky zhruba o velikosti tenisáku. Do hrnce nalijte trochu vody, vložte pařáček a přikryjte ho jemným plátýnkem. Na něj naskládejte knedlíky a 10 až 12 minut vařte. Hned po uvaření je přepulte.

Komentáře

Anonym

Dělám podobné a ještě do nich dávám 2 na kostičky pokrájené rohlíky a trochu bylinek. Zpracovávám je elektrickým hnětačem a jsou fakt super.

Anonym

Paní "štěpánka" je hlupaňa a dokazuje fakt, jakým způsobrm ty tzv.kuchařky zdeformují kvalitní recepty. Cyril

Anonym

Nesouhlasím s názorem, že je štěpánka hlupaňa, má svůj osobitý způsob vaření, který nikomu ho nevnucuje, chce se o něj jen podělit. Její recept není o nic nekvalitnější, a takoví lidé, jako jste vy by byli zřejmě nejraději, aby nikdo nevyčníval z řady, že? Ať žije uniformita!!!

Anonym

Recept se nachází v č.4/06, str.44

Anonym

Takové knedlíky dělala moje maminka. Po její smrti jsem je nikde v jejích receptech nenašla, dělala je z hlavy. Teď jsem je, díky Vám, zase nalezla a vždy, když je dělám, si na maminku vzpomenu. Měla by radost.

Anonym

Právě jsem je dovařila a jsou výborné, mockrát děkuji autorce za recept a Tobe milý Cyrile vzkazuju, že Ty sám jsi hlupaň- nebo jak jsi to nazval. Je jenom na každé kuchařce nebo kuchaři, jak si v kuchyni pomůže, hlavně že pak chutná!

Anonym

Přidávám se k chvále tohoto receptu. Vařila jsem houskové knedlíky poprvé v životě a fakt se povedly! A hlavně je ten recept tak snadný. Ovšem těsně po vykynutí mi došlo, že nemám pařáček a tak jsem vařila cca 12 minut ve vodě. I tak byly přesně takové, jako mají houskové knedlíky být. Díky za recept, jiné už vařit nebudu!!!

Anonym

ja do knedliku jeste pridavam hrst burizonu jsou vice naychane, mirka

Anonym

Cyrile.jsi dement!

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit