Skvělá polévka s expresní přípravou vzešla z gastronomického trendu posledních let – přetváření známých pokrmů do jiné formy. V redakci jsme se do lasagní ve formě polévky naprosto zamilovali.
Suroviny
Postup
V hrnci rozehřejte olej, vložte maso, rozbíjejte je vařečkou a opékejte. Když začne hnědnout, přidejte cibuli a opékejte, aby začala měknout a zlátnout. Vmíchejte česnek, protlak a ještě krátce opečte. Vlijte obě konzervy rajčat, vývar a vsypte koření: bazalku, oregano, rozmarýn a tymián. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte plamen a nechte 20 minut zvolna probublávat.
Lasagne nalámejte na menší kousky a uvařte al dente (v polévce ještě dojdou!).
Mozzarellu promíchejte se smetanou a parmazánem.
Lasagne vmíchejte do polévky a podávejte se sýrovou směsí a sypané petrželkou.