Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne se špenátem, pestem a šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11860 kcal
Bílkoviny 433 g
Sacharidy 1915 g
Tuky 254 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebujete-li trochu pohladit po duši a potěšit, lasagně jsou vždycky správná volba. Tyhle zapečené těstoviny v sobě zkrátka skrývají něco, co dokáže zvednout náladu a vyvolat úsměv na tváři... Že by to byl běšamel? Nebo zlatavá sýrová krustička? Kdo ví, každopádně to funguje!

Suroviny

olivový olej
nakrájené najemno
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisované
strouhaný
strouhaný + navíc na posypání
lasagne (těstovina) 16 plátků
čerstvé
šunka 300 g
koupená vcelku, nakrájená na kostičky
bazalkové pesto 90 g
1 malé balení
piniové oříšky 1 hrst
na posypání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypte špenát, přiklopte a nechte na mírném ohni povolit. Pak odkryjte, vařte a občas míchejte, aby se ze špenátu vydusila voda. Pokud je to potřeba, zahustěte mletými vločkami, osolte a opepřete a ochuťte česnekem. 

2

Na bešamel rozpusťte v hrnci máslo, vsypte mouku a umíchejte jíšku. Zalijte troškou mléka a rozšlehejte do hladké kašičky, pak přilijte zbytek mléka a dobře zamíchejte, aby byla omáčka hladká. Strouhněte oříšek. Vařte a míchejte asi 15–20 minut, dokud bešamel nezhoustne a mouka se neprovaří. Odstavte z ohně, osolte, opepřete a vmíchejte parmazán. 

3

Začněte vrstvit. Na dno zapékací nádoby dejte trochu bešamelu, pláty lasagní, na ně opět trochu bešamelu. Bešamel poházejte šunkou, pak naneste vrstvu špenátu. Tu pokapejte pestem a navrch položte zase lasagne. Střídejte vrstvu bešamel–šunka–špenát–pesto–lasagne až po vrch pekáčku. Na poslední vrstvu lasagní dejte vrstvu bešamelu a sem tam lžíci špenátu. Posypte trochou sýra a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte zhruba 30 minut, před koncem pečení posypte piniemi. Před servírováním pokapejte trochou pesta. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč