Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne se špenátem, pestem a šunkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 11860 kcal
Bílkoviny 433 g
Sacharidy 1915 g
Tuky 254 g
Vláknina 94 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Potřebujete-li trochu pohladit po duši a potěšit, lasagně jsou vždycky správná volba. Tyhle zapečené těstoviny v sobě zkrátka skrývají něco, co dokáže zvednout náladu a vyvolat úsměv na tváři... Že by to byl běšamel? Nebo zlatavá sýrová krustička? Kdo ví, každopádně to funguje!

Suroviny

olivový olej
nakrájené najemno
mleté
sůl
pepř
čerstvě mletý
česnek 3 stroužky
prolisované
strouhaný
strouhaný + navíc na posypání
lasagne (těstovina) 16 plátků
čerstvé
šunka 300 g
koupená vcelku, nakrájená na kostičky
bazalkové pesto 90 g
1 malé balení
piniové oříšky 1 hrst
na posypání

Postup

1

V hrnci rozehřejte olivový olej a opékejte na něm cibuli, až zesklovatí. Vsypte špenát, přiklopte a nechte na mírném ohni povolit. Pak odkryjte, vařte a občas míchejte, aby se ze špenátu vydusila voda. Pokud je to potřeba, zahustěte mletými vločkami, osolte a opepřete a ochuťte česnekem. 

2

Na bešamel rozpusťte v hrnci máslo, vsypte mouku a umíchejte jíšku. Zalijte troškou mléka a rozšlehejte do hladké kašičky, pak přilijte zbytek mléka a dobře zamíchejte, aby byla omáčka hladká. Strouhněte oříšek. Vařte a míchejte asi 15–20 minut, dokud bešamel nezhoustne a mouka se neprovaří. Odstavte z ohně, osolte, opepřete a vmíchejte parmazán. 

3

Začněte vrstvit. Na dno zapékací nádoby dejte trochu bešamelu, pláty lasagní, na ně opět trochu bešamelu. Bešamel poházejte šunkou, pak naneste vrstvu špenátu. Tu pokapejte pestem a navrch položte zase lasagne. Střídejte vrstvu bešamel–šunka–špenát–pesto–lasagne až po vrch pekáčku. Na poslední vrstvu lasagní dejte vrstvu bešamelu a sem tam lžíci špenátu. Posypte trochou sýra a dejte péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečte zhruba 30 minut, před koncem pečení posypte piniemi. Před servírováním pokapejte trochou pesta. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...