Lilkové pyré s kouřovou příchutí

Lilkové pyré s kouřovou příchutí

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 19 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Báječná příloha ke grilovanému masu nebo ke kuřeti! S opečenými chlebovými plackami je to vynikající tip na vegetariánskou večeři.

Suroviny

lilek 2 ks
citronová štáva 3 PL
česnek 2 stroužky
jogurt bílý 150 ml
kopr
nasekaný
sůl
pepř

1Gril v troubě nebo grilovací pánev rozehřejte na nejvyšší teplotu. Lilky i se slupkou podélně rozpulte a po každé straně necelou půlhodinu grilujte. Dužina zvláční, ale slupka by měla zůstat pevná.
Sejměte baklažány z grilu a nechte je trochu vychladnout.

2Ostrým nožem několikrát nařízněte dužinu a vydlabejte ji lžící. Hmotu dávejte do misky a pak ji rozmělněte vidličkou. Přidejte citronovou šťávu a prolisované stroužky česneku, vmíchejte jogurt i kopr, případně dosolte a opepřete. Pyré podávejte ještě teplé, vynikající je s opečenými chlebovými plackami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit