Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkové pyré s kouřovou příchutí

Lilkové pyré s kouřovou příchutí

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 158 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 19 g
Tuky 5 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Báječná příloha ke grilovanému masu nebo ke kuřeti! S opečenými chlebovými plackami je to vynikající tip na vegetariánskou večeři.

Související recepty

Suroviny

lilek 2 ks
česnek 2 stroužky
nasekaný
sůl
pepř

Postup

1

Gril v troubě nebo grilovací pánev rozehřejte na nejvyšší teplotu. Lilky i se slupkou podélně rozpulte a po každé straně necelou půlhodinu grilujte. Dužina zvláční, ale slupka by měla zůstat pevná.
Sejměte baklažány z grilu a nechte je trochu vychladnout.

2

Ostrým nožem několikrát nařízněte dužinu a vydlabejte ji lžící. Hmotu dávejte do misky a pak ji rozmělněte vidličkou. Přidejte citronovou šťávu a prolisované stroužky česneku, vmíchejte jogurt i kopr, případně dosolte a opepřete. Pyré podávejte ještě teplé, vynikající je s opečenými chlebovými plackami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín