Recepty s guarovou gumou
Guarová guma nebo guarový prášek je přírodní polysacharid získávaný ze semen guarovníku. Tato rostlina pochází z Indie a Pákistánu. Tato guma má výjimečné vlastnosti. Jde o silné zahušťovadlo a současně stabilizátor. Používá se zejména k zahuštění omáček, polévek a dresinků. Ve vodě totiž guarová guma zvětšuje svůj objem, což má za následek zvýšení hustoty. Guarová guma se často používá jako náhrada za lepek ve směsích na bezlepkové pečení.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 140 stran
- Aktuální číslo 7/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Milí čtenáři, v červencovém čísle si nás nejvíce získala zmrzlina Černý les a také špagety připravené z karamelizované cibule a mascarpone - obyčejné jídlo, přitom tak dobré!
-