0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 5 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a rychlá večeře s báječnou smetanovou omáčkou s petrželkou a kapary.

Suroviny

slunečnicový olej 1 ČL
losos 2 filety
bez kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
250 g
listový špenát
máslo 1 PL
smetana 100 ml
12%
citronová šťáva
z 0,5 citronu
kapary 1 ČL
petrželka 1 PL
sekaná
dílky k podávání

Postup

1

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Lososa osolte, opepřete a opékejte čtyři minuty z každé strany dozlatova. Rybí maso by se pod mírným tlakem mělo začít dělit na lupínky. Vyjměte a uchovejte horké.

2

Do pánve, kde jste opékali rybu, vlijte šťávu z citronu, po 30 sekundách přidejte smetanu, kapary a petrželku. Zahřejte, osolte, opepřete a stáhněte z ohně.

3

V kastrolu rozehřejte máslo a vysypte na něj špenát. Osolte, opepřete a promíchejte.

4

Přiklopte a za občasného míchání nechte dvě až tři minuty dusit. Špenát naaranžujte na talíře a na něj položte lososa a přelijte omáčkou. Podávejte s dílky citronu.

Související články

Komentáře

Jolana Typltová

Místo lososa jsem použila cejna a bylo to výborné! Skvěle doplněné chutě.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...