0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou

4.1 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 5 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lehká a rychlá večeře s báječnou smetanovou omáčkou s petrželkou a kapary.

Suroviny

slunečnicový olej 1 ČL
losos 2 filety
bez kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
250 g
listový špenát
máslo 1 PL
smetana 100 ml
12%
citronová štáva
z 0,5 citronu
kapary 1 ČL
petrželka 1 PL
sekaná
citron
dílky k podávání
1 V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Lososa osolte, opepřete a opékejte čtyři minuty z každé strany dozlatova. Rybí maso by se pod mírným tlakem mělo začít dělit na lupínky. Vyjměte a uchovejte horké.

2 Do pánve, kde jste opékali rybu, vlijte šťávu z citronu, po 30 sekundách přidejte smetanu, kapary a petrželku. Zahřejte, osolte, opepřete a stáhněte z ohně.

3 V kastrolu rozehřejte máslo a vysypte na něj špenát. Osolte, opepřete a promíchejte. Přiklopte a za občasného míchání nechte dvě až tři minuty dusit. Špenát naaranžujte na talíře a na něj položte lososa a přelijte omáčkou. Podávejte s dílky citronu.

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit