Lehká a rychlá večeře s báječnou smetanovou omáčkou s petrželkou a kapary.
Postup
1
V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Lososa osolte, opepřete a opékejte čtyři minuty z každé strany dozlatova. Rybí maso by se pod mírným tlakem mělo začít dělit na lupínky. Vyjměte a uchovejte horké.
2
Do pánve, kde jste opékali rybu, vlijte šťávu z citronu, po 30 sekundách přidejte smetanu, kapary a petrželku. Zahřejte, osolte, opepřete a stáhněte z ohně.
3
V kastrolu rozehřejte máslo a vysypte na něj špenát. Osolte, opepřete a promíchejte.
4
Přiklopte a za občasného míchání nechte dvě až tři minuty dusit. Špenát naaranžujte na talíře a na něj položte lososa a přelijte omáčkou. Podávejte s dílky citronu.
Komentáře
Jolana Typltová
15.10.2014 16:11
Místo lososa jsem použila
Místo lososa jsem použila cejna a bylo to výborné! Skvěle doplněné chutě.