0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Losos na špenátu s kaparovou omáčkou

4.1/5 Počet hodnocení: 21
Do 30 minut Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1097 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 5 g
Tuky 86 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehká a rychlá večeře s báječnou smetanovou omáčkou s petrželkou a kapary.

Suroviny

slunečnicový olej 1 ČL
losos 2 filety
bez kostí
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
250 g
listový špenát
máslo 1 PL
smetana 100 ml
12%
citronová šťáva
z 0,5 citronu
kapary 1 ČL
petrželka 1 PL
sekaná
dílky k podávání

Postup

1

V nepřilnavé pánvi rozehřejte olej. Lososa osolte, opepřete a opékejte čtyři minuty z každé strany dozlatova. Rybí maso by se pod mírným tlakem mělo začít dělit na lupínky. Vyjměte a uchovejte horké.

2

Do pánve, kde jste opékali rybu, vlijte šťávu z citronu, po 30 sekundách přidejte smetanu, kapary a petrželku. Zahřejte, osolte, opepřete a stáhněte z ohně.

3

V kastrolu rozehřejte máslo a vysypte na něj špenát. Osolte, opepřete a promíchejte.

4

Přiklopte a za občasného míchání nechte dvě až tři minuty dusit. Špenát naaranžujte na talíře a na něj položte lososa a přelijte omáčkou. Podávejte s dílky citronu.

Související články

Komentáře

Jolana Typltová

Místo lososa jsem použila cejna a bylo to výborné! Skvěle doplněné chutě.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč