Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
< 45 min
2,8 (26x)
9. 4. 2024
Losos s omáčkou z karamelizovaných citronů
Apetit
Losos s omáčkou z karamelizovaných citronů
Apetit


Velmi snadné
< 45 min
2,8 (26x)

Losos, citron a kopr jsou osvědčená kombinace. Omáčka z karamelizovaných citronů však jednoduché jídlo pozvedne na zcela novou chuťovou úroveň. Tohle lehké a svěží jídlo je hodné i svátečních událostí. Nejvíc parády udělá stejnoměrný, vyšší filet z lososa. Podávejte s blanšírovanými zelenými fazolkami.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Na omáčku

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 724.75 kcal
  • Bílkoviny 27.5 g
  • Sacharidy 16.75 g
  • Tuky 55.75 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2023/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

2,8/5

Hodnocení receptu

2,8/5
(26 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2023/4

Oslavte s dubnovým Apetitem, který vychází už 16. března, definitivní příchod jara. Duben se ponese v duchu Velikonoc, a proto nechybí trio osvědčených receptů na mazanec i čtyři nápady, jak zbylému mazanci vdechnout nový život. Přidali jsme i mrkvový dort vonící kořením, tradiční nádivku, dvě nové a neokoukané varianty beránka, ale i velikonoční sladkosti pro ty, kteří si na tradice příliš nepotrpí nebo jen hledají změnu, bufetové menu, které nasytí hladové koledníky, či lahodné jarní pečínky, jež budou ozdobou svátečního stolu. Mysleli jsme i na ty z vás, kteří se musí vyhnout lepku a přidali tři recepty na bezlepkové pečivo. Šéfredaktorka Jana pro vás sepsala vše, co možná nevíte o vejcích, a redaktorka Katka se rozhodla vypátrat recept na nejdokonalejší míchaná vejce. Darinka vás pro změnu zavede do zákulisí nové soutěže Pohlreichův souboj restaurací. Až si budete chtít od oslav vydechnout, určitě oceníte recepty na večeře pro všední dny, smoothies pro hektická rána, rubriku Skromné jídlo i ochutnávku z vegetariánské kuchařky Quick + Slow od Green Kitchen. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Bistro Bjukitchen

Historie a pravidla spropitného: Kolik se dává dýško u nás a v zahraničí?

Ať už si dáte ranní kávu ve vaší oblíbené kavárně, oběd v bistru blízko práce či si zajdete na večerní menu v luxusní restauraci, pravděpodobně vyjádříte obsluze spokojenost s jídlem, pitím i kvalitou servisu tak, že jí při placení necháte nějaké peníze navíc. Dýško neboli spropitné není žádná novinka, ale jak vlastně vzniklo? A kolik by se mělo dávat?