Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Macesy plněné špenátem a mletým masem
Macesy plněné špenátem a mletým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Macesy plněné špenátem a mletým masem

3.7/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte jídlo typické pro židovský svátek nekvašených chlebů pesach. Až svátky skončí, dají se macesy v tomto receptu nahradit jiným, dostatečně tenkým pečivem.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 6 PL
najemno
sůl 1 ČL
rozmrazeného
rozmačkané
vejce 3 ks
macesy 1 bal

Postup

1

Zahřejte 2 lžíce oleje a na něm osmahněte cibuli. Přidejte maso, osolte a opékejte, až bude dokonale propečené. Přimíchejte špenát, brambory a dvě vejce a promíchejte.

2

Troubu předehřejte na 180 °C, macesy na dvě minuty namočte do studené vody; až změknou, dejte je oschnout na kuchyňskou utěrku. Pekáč nebo zapékací misku vytřete dvěma lžícemi oleje, vyložte dvěma macesy položenými na sebe a poklaďte náplní. Navrch položte poslední maces, potřete zbylým vejcem smíchaným s olejem a pečte 20–30 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín