Ochutnejte jídlo typické pro židovský svátek nekvašených chlebů pesach. Až svátky skončí, dají se macesy v tomto receptu nahradit jiným, dostatečně tenkým pečivem.
Suroviny
olivový olej
6
PL
cibule
1
ks
najemno
hovězí maso mleté
200
g
sůl
1
ČL
mražený listový špenát
750
g
rozmrazeného
brambory vařené
1
hrnek
rozmačkané
vejce
3
ks
macesy
1
bal
Postup
1
Zahřejte 2 lžíce oleje a na něm osmahněte cibuli. Přidejte maso, osolte a opékejte, až bude dokonale propečené. Přimíchejte špenát, brambory a dvě vejce a promíchejte.
2
Troubu předehřejte na 180 °C, macesy na dvě minuty namočte do studené vody; až změknou, dejte je oschnout na kuchyňskou utěrku. Pekáč nebo zapékací misku vytřete dvěma lžícemi oleje, vyložte dvěma macesy položenými na sebe a poklaďte náplní. Navrch položte poslední maces, potřete zbylým vejcem smíchaným s olejem a pečte 20–30 minut.