0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Macesy plněné špenátem a mletým masem

Macesy plněné špenátem a mletým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Macesy plněné špenátem a mletým masem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte jídlo typické pro židovský svátek nekvašených chlebů pesach. Až svátky skončí, dají se macesy v tomto receptu nahradit jiným, dostatečně tenkým pečivem.

Suroviny

olivový olej 6 PL
cibule 1 ks
najemno
hovězí maso mleté 200 g
sůl 1 ČL
mražený listový špenát 750 g
rozmrazeného
brambory vařené 1 hrnek
rozmačkané
vejce 3 ks
macesy 1 bal

1 Zahřejte 2 lžíce oleje a na něm osmahněte cibuli. Přidejte maso, osolte a opékejte, až bude dokonale propečené. Přimíchejte špenát, brambory a dvě vejce a promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180 °C, macesy na dvě minuty namočte do studené vody; až změknou, dejte je oschnout na kuchyňskou utěrku. Pekáč nebo zapékací misku vytřete dvěma lžícemi oleje, vyložte dvěma macesy položenými na sebe a poklaďte náplní. Navrch položte poslední maces, potřete zbylým vejcem smíchaným s olejem a pečte 20–30 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit