0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Macesy plněné špenátem a mletým masem

Macesy plněné špenátem a mletým masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Macesy plněné špenátem a mletým masem

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2376 kcal
Bílkoviny 116 g
Sacharidy 131 g
Tuky 136 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ochutnejte jídlo typické pro židovský svátek nekvašených chlebů pesach. Až svátky skončí, dají se macesy v tomto receptu nahradit jiným, dostatečně tenkým pečivem.

Suroviny

olivový olej 6 PL
cibule 1 ks
najemno
sůl 1 ČL
rozmrazeného
brambory vařené 1 hrnek
rozmačkané
vejce 3 ks
macesy 1 bal

1 Zahřejte 2 lžíce oleje a na něm osmahněte cibuli. Přidejte maso, osolte a opékejte, až bude dokonale propečené. Přimíchejte špenát, brambory a dvě vejce a promíchejte.

2 Troubu předehřejte na 180 °C, macesy na dvě minuty namočte do studené vody; až změknou, dejte je oschnout na kuchyňskou utěrku. Pekáč nebo zapékací misku vytřete dvěma lžícemi oleje, vyložte dvěma macesy položenými na sebe a poklaďte náplní. Navrch položte poslední maces, potřete zbylým vejcem smíchaným s olejem a pečte 20–30 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč