Hvězdou štědrovečerní tabule bude zaručeně krevetami plněný losos. Přitom tenhle recept patří do kategorie minimum úsilí, maximální efekt.
Suroviny
Postup
Nejdřív si připravte pórek. Odkrojte kořínky dole a jen malý kousek (1cm) zelených listů nahoře. Každý list (stačí jich pět – i na nepovedené pokusy) v nejkratším místě opatrně podélně rozřízněte a odloupněte. Pak je operte a podélně rozřízněte napůl. Vzniknou dlouhé pruhy efektně přecházející z bílé až do tmavě zelené. Vhoďte je do hrnce s vroucí vodou a minutu vařte. Sceďte a zchlaďte.
Na náplň krátce zpěňte na 1 lžíci oleje česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a podlijte smetanou. Přiklopte a přiveďte k varu. Vypněte, vmíchejte ricottu a parmazán, mandle a dosolte. Na 1 lžíci oleje krátce osmahněte krevety, jen aby se prohřály. Nechte okapat.
Lososa osolte a jeden filet potřete špenátovou nádivkou. Přidejte krevety a posypte citronovou kůrou. Přiklopte druhým filetem a zajistěte pruhy pórku – zavažte každý na dvojitý uzel a přebytečné konce odřízněte . Až sem můžete připravit pár hodin předem a zakryté uchovat v chladu.
V troubě předehřáté na 200°C pečte zhruba 25 minut, až bude nádivka prohřátá a maso na povrchu upečené, ale uvnitř ještě tmavé. Dojde po vytažení z trouby a bude báječně šťavnaté.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 receptů s mořskými i sladkovodními rybami(30 receptů )
Komentáře