0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Losos plněný špenátem a krevetami

Losos plněný špenátem a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos plněný špenátem a krevetami

3.7/5 Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2236 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 36 g
Tuky 148 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hvězdou štědrovečerní tabule bude zaručeně krevetami plněný losos. Přitom tenhle recept patří do kategorie minimum úsilí, maximální efekt.

Suroviny

pórek 1 ks
losos 2 filety
s kůží, každý cca 650 g
Na nádivku
olivový olej 2 PL
sůl
chilli sušené 1 špetka
drcené
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
krevety 200 g
větší, loupané
ricotta 250 g
strouhaný
mandle plátky 2 PL
citronová kůra
z poloviny citronu

Postup

1

Nejdřív si připravte pórek. Odkrojte kořínky dole a jen malý kousek (1cm) zelených listů nahoře. Každý list (stačí jich pět – i na nepovedené pokusy) v nejkratším místě opatrně podélně rozřízněte a odloupněte. Pak je operte a podélně rozřízněte napůl. Vzniknou dlouhé pruhy efektně přecházející z bílé až do tmavě zelené. Vhoďte je do hrnce s vroucí vodou a minutu vařte. Sceďte a zchlaďte.

suroviny

2

Na náplň krátce zpěňte na 1 lžíci oleje česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a podlijte smetanou. Přiklopte a přiveďte k varu. Vypněte, vmíchejte ricottu a parmazán, mandle a dosolte. Na 1 lžíci oleje krátce osmahněte krevety, jen aby se prohřály. Nechte okapat.

plnění ryby

3

Lososa osolte a jeden filet potřete špenátovou nádivkou. Přidejte krevety a posypte citronovou kůrou. Přiklopte druhým filetem a zajistěte pruhy pórku – zavažte každý na dvojitý uzel a přebytečné konce odřízněte . Až sem můžete připravit pár hodin předem a zakryté uchovat v chladu.

servírování

4

V troubě předehřáté na 200°C pečte zhruba 25 minut, až bude nádivka prohřátá a maso na povrchu upečené, ale uvnitř ještě tmavé. Dojde po vytažení z trouby a bude báječně šťavnaté.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

Natasa Matyasova

Najlepsi vianocny losos

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč