Losos plněný špenátem a krevetami

Losos plněný špenátem a krevetami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Losos plněný špenátem a krevetami

3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2236 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 36 g
Tuky 148 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hvězdou štědrovečerní tabule bude zaručeně krevetami plněný losos. Přitom tenhle recept patří do kategorie minimum úsilí, maximální efekt.

Suroviny

pórek 1 ks
losos 2 filety
s kůží, každý cca 650 g
Na nádivku
olivový olej 2 PL
sůl
chilli sušené 1 špetka
drcené
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
krevety 200 g
větší, loupané
baby špenát 300 g
ricotta 250 g
parmazán 60 g
strouhaný
mandle plátky 2 PL
smetana ke šlehání 50 ml
citronová kůra
z poloviny citronu

Postup

1

Nejdřív si připravte pórek. Odkrojte kořínky dole a jen malý kousek (1cm) zelených listů nahoře. Každý list (stačí jich pět – i na nepovedené pokusy) v nejkratším místě opatrně podélně rozřízněte a odloupněte. Pak je operte a podélně rozřízněte napůl. Vzniknou dlouhé pruhy efektně přecházející z bílé až do tmavě zelené. Vhoďte je do hrnce s vroucí vodou a minutu vařte. Sceďte a zchlaďte.

suroviny

2

Na náplň krátce zpěňte na 1 lžíci oleje česnek a chilli. Přidejte špenát, osolte a podlijte smetanou. Přiklopte a přiveďte k varu. Vypněte, vmíchejte ricottu a parmazán, mandle a dosolte. Na 1 lžíci oleje krátce osmahněte krevety, jen aby se prohřály. Nechte okapat.

plnění ryby

3

Lososa osolte a jeden filet potřete špenátovou nádivkou. Přidejte krevety a posypte citronovou kůrou. Přiklopte druhým filetem a zajistěte pruhy pórku – zavažte každý na dvojitý uzel a přebytečné konce odřízněte . Až sem můžete připravit pár hodin předem a zakryté uchovat v chladu.

servírování

4

V troubě předehřáté na 200°C pečte zhruba 25 minut, až bude nádivka prohřátá a maso na povrchu upečené, ale uvnitř ještě tmavé. Dojde po vytažení z trouby a bude báječně šťavnaté.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit