Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Malinový dezert à la tiramisu

Inspirovali jsme se naším milovaným tiramisu a připravili malinovou variantu, kterou budete chtít mlsat celé léto!

 

Vydání: 2019/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8–10 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
PT4H
Dort Italská

Ingredience

    • 1 (250–300 g) sklenice malinového džemu
    • 15 ml vlažné vody
    • 45 ml likéru Chambord nebo jiného malinového likéru
    • 1–2 balení (cca 36 kusů) cukrářských piškotů (viz Něco navíc)
    • 600 g malin

    NA KRÉM Z MASCARPONE

    • 750 g mascarpone
    • 45 ml likéru Chambord nebo jiného malinového likéru
    • 1–2 lžičky vanilkového extraktu
    • 400 ml smetany ke šlehání (33–40%)
    • 70 g moučkového cukru

    NA DOKONČENÍ

    • 10 g lyofilizovaných malin
    • 30 g moučkového cukru

Příprava jídla

1 Džem smíchejte s vodou a likérem, a pokud džem obsahuje semínka, přepasírujte je přes jemné sítko, abyste se jich zbavili. Semínka vyhoďte.

2 Na krém ve velké míse promíchejte mascarpone, 45 ml likéru a vanilkový extrakt. Smetanu vyšlehejte s moučkovým cukrem do měkkých špiček. Zhruba 1/4 šlehačky pro odlehčení vmíchejte
do krému. Zbytek šlehačky opatrně překládáním zapracujte tak, abyste nepřišli o našlehaný objem.

3 Piškoty vyložte celé dno vhodné hranaté nádoby (přibližně o rozměrech 20 x 30 cm). V případě potřeby piškoty ostrým nožem rozkrojte tak, aby se do formy pohodlně vešly. Zalijte je polovinou malinové směsi, nechte krátce vsáknout a naneste polovinu krému a poctivě ho rozetřete až k okrajům. Rovnoměrně posypte zhruba 1/2 malin. Pak celý postup zopakujte a dezert zakončete úhlednou vrstvou zbylých malin. Volně zakryjte potravinářskou fólií a uložte alespoň na 4 hodiny do lednice.

4 Těsně před servírováním rozmixujte nebo v hmoždíři rozdrťte lyofilizované maliny na jemný prášek, přesypte přes jemné sítko k moučkovému cukru, promíchejte a použijte na poprášení dezertu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Místo malinového džemu můžete použít čerstvě připravené malinové pyré zbavené semínek (sladit můžete, ale nemusíte). V tom případě vynechte 15 ml vlažné vody na naředění. Cukrářské piškoty můžete použít kupované nebo domácí, které snadno připravíte podle receptu na šarlotu.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Letní pavlova s limetovou šlehačkou

Kynutý chlebíček s třešněmi a mákem

Mandlové muffiny s meruňkami a broskvemi

Bleskový ovocný koláč s drobenkou

Malinový sen aneb Nejlepší malinové dezerty

REKLAMA

Přidat komentář