Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky
Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lilkové rolky s ricottou & omáčka z pečené papriky

2.8/5 Počet hodnocení: 13
Do hodiny Snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2404 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 136 g
Tuky 167 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Barvou zamilovanosti je červená, kterou jsem chtěl do menu dostat, proto ta rudá barva omáčky z pečených paprik u předkrmu,“ říká o svém valentýnském předkmu Roman Kotlář.

Suroviny

lilek 1 ks
větší
sůl
pepř
čerstvě mletý
rostlinný olej
na opékání
nejlépe kapie
olivový olej 4 PL
balzamikový ocet 1,5 PL
na dochucení
sušená rajčata 2 ks
šalvěj 2 lístky
na proužky
bazalka 5 lístků
ricotta 200 g
ke šlehání, 33%
petrželka 1 hrst
hladkolistá, nasekaná najemno
bez kůrky

Postup

1

Lilek nakrájejte na 6 plátků o síle 0,5 cm, nejlépe to jde na mandolíně. Osolte je z obou stran, rozložte na utěrku a nechte 30 minut vypotit, poté je opláchněte a důkladně osušte. V pánvi rozpalte vyšší vrstvu rostlinného oleje a plátky z obou stran lehce opečte. Rozložte je na papírovou utěrku a odsajte tuk. Plátky seřízněte na obdélníky o velikosti zhruba 2 x 12 cm. Z opečených odkrojků lilku seřízněte slupku, dužinu pokrájejte nadrobno a dejte do misky.

2

Papriky rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby pod gril. Pečte, dokud se na nich nezačnou tvořit puchýřky. Vyjměte a dejte do sáčku, uzavřete, nechte zapařit a pak papriky oloupejte a zbavte semínek.

3

Jednu a půl papriky nakrájejte a rozmixujte se lžící olivového oleje a půlkou lžíce balzamikového octa na omáčku, dochuťte cukrem, solí a pepřem. Zbylou polovinu papriky nakrájejte spolu se sušenými rajčaty nadrobno a přidejte do misky k lilku. Na mírném ohni rozehřejte lžíci olivového oleje, přisypte šalvěj a krátce ji nechte rozvonět. Olej se šalvějí přidejte k nakrájené zelenině, přilijte lžíci balzamika, osolte, opepřete, přidejte lístky bazalky a promíchejte.

4

Ricottu promíchejte se 40 g parmazánu a 2–3 lžícemi smetany. Osolte, opepřete a vmíchejte petrželku.

5

Troubu předehřejte na 200°C. Chleba rozmixujte se zbylým parmazánem, vmíchejte 2 lžíce olivového oleje a směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Dejte do trouby a upečte dozlatova. Nechte zchladnout a rozlámejte na kousky.

6

Na začátek každého lilkového obdélníku dejte část ochucené ricotty a zarolujte. Rolky postavte na plech vyložený pečicím papírem a dejte na 5 minut zapéct.

7

Na talíř vlijte omáčku a posaďte do ní 3 rolky, doplňte směsí ze zeleniny a sušených rajčat a nakonec vše posypte parmazánovou strouhankou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín