Minimum nádobí, maximum chuti! Večeře, při jejíž přípravě ušpiníme opravdu jen pár kousků nádobí a nakonec si královsky pochutnáme, v redakci milujeme. Kuře s brambory a další zeleninou je tak sázkou na jistotu nejen během hektických všedních dnů.
Suroviny
Postup
Ve velké hluboké pánvi, kastrolu nebo hrnci rozehřejte olej. Vsypte cibuli a jemně ji 4 minuty opékejte, aby změkla. Přidejte kuřecí díly a opékejte je, aby zezlátly. Přidejte vydrhnuté brambory, vývar, sůl a spoustu čerstvě mletého pepře.
Přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte asi 30 minut, aby brambory změkly a kuře bylo uvařené, na posledních zhruba 10 minut přidejte kedlubnu.
Vsypte brokolici, hrášek a jarní cibulky, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu. Přiklopte a vařte ještě 3 minuty. Pak vmíchejte pesto a salátové listy a prohřejte, aby salát zavadl.
NĚCO NAVÍC
Na nejjednodušší pesto rozmixujte bylinky podle chuti s trochou olivového oleje a strouhaného parmazánu. Podle chuti osolte a opepřete.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 30 jídel vhodných pro diabetiky, která budete chtít jíst každý den(30 receptů )
- Středomořský jídelníček z jedné pánve na celý měsíc(32 receptů )
- Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku(29 receptů )
- 33x jídlo z jednoho hrnce: Všechny světové kuchyně mají svůj „Eintopf“(33 receptů )