Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Minimum nádobí, maximum chuti!

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT30M
Vaření 0:30

Ingredience

    • 1 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 500 g kuřecích paliček
    • 300 g drobných nových brambor
    • 500 ml drůbežího vývaru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 kedlubna, oloupaná a na kusy
    • 300 g výhonkové brokolice, na kusy, či 300 g brokolice, na malé růžičky
    • 150 g mraženého hrášku
    • 1 svazek jarní cibulky, na kolečka
    • 2 lžíce pesta (petrželkového, z medvědího česneku nebo bazalkového – viz Něco navíc)
    • 200–300 g hlávkového salátu, listy rozdělené a podle potřeby natrhané

Příprava jídla

1 Ve velké hluboké pánvi, kastrolu nebo hrnci rozehřejte olej. Vsypte cibuli a jemně ji 4 minuty opékejte, aby změkla. Přidejte kuřecí díly a opékejte je, aby zezlátly. Přidejte vydrhnuté brambory, vývar, sůl a spoustu čerstvě mletého pepře. Přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte asi 30 minut, aby brambory změkly a kuře bylo uvařené, na posledních zhruba 10 minut přidejte kedlubnu.

Vsypte brokolici, hrášek a jarní cibulky, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu. Přiklopte a vařte ještě 3 minuty. Pak vmíchejte pesto a salátové listy a prohřejte, aby salát zavadl.

NĚCO NAVÍC
Na nejjednodušší pesto rozmixujte bylinky podle chuti s trochou olivového oleje a strouhaného parmazánu. Podle chuti osolte a opepřete.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ricottové gnocchi s hráškem

Steakový salát

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Krémové těstoviny primavera

Přidat komentář