Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

2.7 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 150 g
Tuky 120 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimum nádobí, maximum chuti! Večeře, při jejíž přípravě ušpiníme opravdu jen pár kousků nádobí a nakonec si královsky pochutnáme, v redakci milujeme. Kuře s brambory a další zeleninou je tak sázkou na jistotu nejen během hektických všedních dnů.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
kuřecí stehna spodní 500 g
brambory nové 300 g
drobné
vývar kuřecí 500 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
kedlubna 1 ks
oloupaná a na kusy
brokolice 300 g
výhonková, nakrájená na kusy, či 300 g obyčejné brokolice, na malé růžičky
mražený hrášek 150 g
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
pesto 2 PL
petrželkové, z medvědího česneku nebo bazalkové – viz Něco navíc
hlávkový salát 250 g
listy rozdělené a podle potřeby natrhané

1 Ve velké hluboké pánvi, kastrolu nebo hrnci rozehřejte olej. Vsypte cibuli a jemně ji 4 minuty opékejte, aby změkla. Přidejte kuřecí díly a opékejte je, aby zezlátly. Přidejte vydrhnuté brambory, vývar, sůl a spoustu čerstvě mletého pepře. Přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte asi 30 minut, aby brambory změkly a kuře bylo uvařené, na posledních zhruba 10 minut přidejte kedlubnu.

Vsypte brokolici, hrášek a jarní cibulky, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu. Přiklopte a vařte ještě 3 minuty. Pak vmíchejte pesto a salátové listy a prohřejte, aby salát zavadl.

NĚCO NAVÍC
Na nejjednodušší pesto rozmixujte bylinky podle chuti s trochou olivového oleje a strouhaného parmazánu. Podle chuti osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit