0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

4.1 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2217 kcal
Bílkoviny 132 g
Sacharidy 150 g
Tuky 120 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Minimum nádobí, maximum chuti! Večeře, při jejíž přípravě ušpiníme opravdu jen pár kousků nádobí a nakonec si královsky pochutnáme, v redakci milujeme. Kuře s brambory a další zeleninou je tak sázkou na jistotu nejen během hektických všedních dnů.

Suroviny

olivový olej 1 PL
cibule 1 ks
nakrájená nadrobno
kuřecí stehna spodní 500 g
brambory nové 300 g
drobné
vývar kuřecí 500 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
kedlubna 1 ks
oloupaná a na kusy
výhonková, nakrájená na kusy, či 300 g obyčejné brokolice, na malé růžičky
mražený hrášek 150 g
jarní cibulka 1 svazek
na kolečka
pesto 2 PL
petrželkové, z medvědího česneku nebo bazalkové – viz Něco navíc
hlávkový salát 250 g
listy rozdělené a podle potřeby natrhané

Postup

1

Ve velké hluboké pánvi, kastrolu nebo hrnci rozehřejte olej. Vsypte cibuli a jemně ji 4 minuty opékejte, aby změkla. Přidejte kuřecí díly a opékejte je, aby zezlátly. Přidejte vydrhnuté brambory, vývar, sůl a spoustu čerstvě mletého pepře.

2

Přiveďte k varu. Přiklopte, zmírněte oheň a zvolna vařte asi 30 minut, aby brambory změkly a kuře bylo uvařené, na posledních zhruba 10 minut přidejte kedlubnu.

3

Vsypte brokolici, hrášek a jarní cibulky, dobře promíchejte a znovu přiveďte k varu. Přiklopte a vařte ještě 3 minuty. Pak vmíchejte pesto a salátové listy a prohřejte, aby salát zavadl.

NĚCO NAVÍC
Na nejjednodušší pesto rozmixujte bylinky podle chuti s trochou olivového oleje a strouhaného parmazánu. Podle chuti osolte a opepřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč