0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1786 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 119 g
Tuky 136 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

ovesné vločky
máslo 100 g
med 70 g
třtinový cukr 50 g
brusinky 50 g
lískové oříšky 50 g
slunečnicová semínka 40 g

Postup

1

Na pánvi nasucho, dozlatova osmahneme ovesné vločky se semínky a s posekanými ořechy.

2

Ve druhé pánvi zahřejeme máslo s cukrem a medem, mícháme, dokud se vše nerozpustí.

3

Ke sladké směsi pak přimícháme vločkovou směs, přidáme nakrájené sušené ovoce nebo celá rozinky a podle chuti skořici.

4

Směs dáme na pekáček vyložený pečícím papírem, zarovnáme a sklenicí upěchujeme.

5

Musli pečeme přibližně 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

6

Potom necháme vychladnout a nakrájíme na tyčinky.

Foto ilustrační, zdroj: Flickr.com

 
Autor: fantinka

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit