Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexická rýže
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 46
Do 30 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 813 kcal
Bílkoviny 37 g
Sacharidy 125 g
Tuky 13 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Varianta českého masového rizota. Tentokrát s chutí Mexika.

Suroviny

rýže dlouhozrnná 100 g
česnek 2 stroužky
nasekané
rajče 100 g
krájená
pokrájená
čerstvá, nasekaná
vývar kuřecí 200 ml
mražený hrášek 1 hrst
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
strouhaný na ozdobu

Postup

1

Na olivovém oleji zpěňte 1 pokrájenou cibuli, přidejte 100 g mletého masa a 2 minuty míchejte; pak vsypte 100 g dlouhozrnné rýže a míchejte dalších 5 minut. 

2

Přihoďte 2 drcené stroužky česneku, 100 g krájených rajčat, 1 pokrájenou zelenou papriku, 1–2 nasekané čerstvé chilli papričky, přilijte 200 ml drůbežího vývaru, přiklopte a zvolna duste 15 minut. 

3

Stáhněte z ohně, dosolte, vmíchejte hrst mraženého hrášku a přiklopené nechte 10 minut dojít. Podávejte se strouhaným sýrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...