Zasněte se a přeneste se do té nejlahodnější pohádky Tísíce a jedné noci!
Suroviny
Postup
Lilky promíchejte s olivovým olejem, solí a pepřem. Opékejte na grilu na nepřímém teple, dokud zcela nezměknou a nezezlátnou, při tom je obracejte. Hotové lilky zakryjte alobalem, aby zůstaly teplé a ještě trochu změkly.
Do hluboké pánve nalijte trochu olivového oleje, vsypte kuskus a opékejte 2–3 minuty dozlatova. Vlijte vývar a vařte 10–15 minut, aby taktak změkl. Vmíchejte 1/2 citronové kůry i šťávy, nechte vychladnout, pak vmíchejte většinu bylinek.
Hummus promíchejte s jogurtem a zbývající citronovou kůrou a šťávou, pak ho rozdělte na 8 talířů a rozetřete. Posypte kuskusem a pečenými paprikami. Navrch naaranžujte lilky a pokapejte trochou granátové melasy. Posypte fetou a piniovými oříšky, pak ještě pokapejte melasou a posypte zbylými bylinkami. Podávejte s chleby pita.
KDYŽ SE NEVYDAŘÍ POČASÍ, ZACHRÁNÍ VÁS TROUBA
LILKY Troubu předehřejte na 200/180°C. Lilky promíchejte s olivovým olejem a spoustou soli a pepře. Rozprostřete je na plech potřený olejem a pečte 20–30 minut, aby zcela změkly a zezlátly a nebylo ani stopy po houbovitosti.