„Aby byl dip jemnější, dávám do něj pečený česnek místo čerstvého a někdy místo jogurtu použiju zakysanou smetanu,“ prozrazuje Tomáš. Jeho baba ganoush je prostě skvělý!
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200°C. Lilky na několika místech propíchejte vidličkou a dejte je péct na 45–50 minut. Palici česneku příčně rozřízněte, obě půlky zabalte do alobalu a dejte je na poslední půlhodinu péct k lilku.
2 Horké lilky na chvilku zabalte do fólie a nechte odpočinout. Pak je podélně rozřízněte a vydlabejte z nich dužinu, stejně jako z česneku.
3 Zchladlou dužinu z lilku promíchejte s pečeným vymačkaným česnekem, citronovou šťávou, jogurtem a petrželkou, osolte a opepřete a na talířích nebo v misce zakapejte olejem. Podávejte s chlebem pita a klínky citronu.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 22 podob lilku(22 receptů)