„Aby byl dip jemnější, dávám do něj pečený česnek místo čerstvého a někdy místo jogurtu použiju zakysanou smetanu,“ prozrazuje Tomáš. Jeho recept na baba ganoush je prostě skvělý!
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Lilky na několika místech propíchejte vidličkou a dejte je péct na 45–50 minut. Palici česneku příčně rozřízněte, obě půlky zabalte do alobalu a dejte je na poslední půlhodinu péct k lilku.
Horké lilky na chvilku zabalte do fólie a nechte odpočinout. Pak je podélně rozřízněte a vydlabejte z nich dužinu, stejně jako z česneku.
Zchladlou dužinu z lilku promíchejte s pečeným vymačkaným česnekem, citronovou šťávou, jogurtem a petrželkou, osolte a opepřete a na talířích nebo v misce zakapejte olejem. Hotový baba ganuš podávejte s chlebem pita a klínky citronu.