Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mini sekaná s bramborovou kaší
Mini sekaná s bramborovou kaší
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mini sekaná s bramborovou kaší

4.6/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3593 kcal
Bílkoviny 176 g
Sacharidy 374 g
Tuky 164 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klasická sekaná s jemnou bramborovou kaší je absolutní klasika. Některé děti ovšem nesnědí plátek sekané, když ale ze stejné směsi uděláte hamburgerovou placičku nebo masovou kuličku, nemají problém. Navíc se do mletého masa dá zamíchat ledacos, masové směsi to často dokonce prospěje, jen dejte pozor, ať to nepřeženete a nezměníte chuť. My tentokrát přidali vločky. Můžete ale zkusit přidat třeba i nastrouhanou mrkev či cuketu, které dodají sekané na šťavnatosti, všeho ale s mírou!

Suroviny

rostlinný olej 1 PL
nakrájená nadrobno
mrkev 2 ks
nakrájená nadrobno
řapíkatý celer 2 řapíky
nakrájené nadrobno
vločky 1 hrst
celozrnné drcené vločky
mléko ½ hrnku
horké
česnek 1 stroužek
drcený
vejce 1 ks
worcesterská omáčka 1 PL
hořčice plnotučná 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
na potření
Na bramborovou kaši
brambory 1,5 kg
varný typ B nebo C
sůl
dle potřeby
pažitka
nebo petrželka na ozdobení

Postup

1

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte mrkev, řapíkatý celer a zvolna opékejte, aby zelenina změkla a zesládla. Vločky zalijte horkým mlékem a nechte odstát. 

2

Maso dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience, zchladlé vločky s mlékem, orestovanou zeleninu a vše pořádně promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé šištičky nebo placičky, dejte je do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25 minut. V polovině pečení otočte a potřete kečupem.

3

Na kaši uvařte brambory v osolené vodě, slijte, přidejte mascarpone, mléko dle potřeby a vyšlehejte do hedvábné kaše. Podávejte s minisekanou, zdobte bylinkami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2022/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2022/6

Apetit magazín