Klasická sekaná s jemnou bramborovou kaší je absolutní klasika. Některé děti ovšem plátek sekané nesnědí. Když ale ze stejné směsi uděláte hamburgerovou placičku nebo masovou kuličku, nemají problém. Navíc se do mletého masa dá zamíchat ledacos, my tentokrát přidali vločky. Můžete ale zkusit přidat třeba i nastrouhanou mrkev či cuketu, které dodají sekané na šťavnatosti – ale všeho s mírou!
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm cibuli dosklovita, přidejte mrkev, řapíkatý celer a zvolna opékejte, aby zelenina změkla a zesládla. Vločky zalijte horkým mlékem a nechte odstát.
Maso dejte do mísy, přidejte zbylé ingredience, zchladlé vločky s mlékem, orestovanou zeleninu a vše pořádně promíchejte. Ze směsi vytvarujte malé šištičky nebo placičky, dejte je do pekáčku a pečte v troubě vyhřáté na 190 °C cca 25 minut. V polovině pečení otočte a potřete kečupem.
Na kaši uvařte brambory v osolené vodě, slijte, přidejte mascarpone, mléko dle potřeby a vyšlehejte do hedvábné kaše. Podávejte s minisekanou, zdobte bylinkami.