0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mořský vlk se šalotkouvou salsou a hráškovým pyré

Mořský vlk se šalotkouvou salsou a hráškovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 265 kcal
Bílkoviny 10 g
Sacharidy 51 g
Tuky 0 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Omáčka
máslo
kousek
šalotka 1 ks
malá
citron 1 ks
ideálně bio
Hráškové pyré
máslo
kousek
šalotka 1 ks
česnek 1
hrášek
mražený
vývar kuřecí
sůl
pepř
máta
pár lístků
mořský vlk
filet
sůl mořská
pepř
řepkový olej

Na másle zpěňte šalotku až do jejího zesklovatění. Přidejte kůru a šťávu z citrónu, teplotu stáhněte na minimum a chvíli povařte.

Na másle zpěňte šalotku, přidejte nožem rozmáčklý česnek, chvilku poduste a přisypejte mražený hrášek. Přilijte vývar, osolte, opepřete a 34 minutky vařte. Poté sceďte, ovšem zbylou tekutinu si ponechejte pro případ, že by výsledné pyré bylo moc husté. Nakonec rozmixujte dohladka a přidejte posekanou mátu.

Troubu rozpalte na 190 °C. Rybu osolte, opepřete a na dvě minutky dejte na rozpálenou pánev s řepkovým olejem. Neobracejte. Poté rybu (opečenou stranou nahoru) přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a 6 minut dopékejte v troubě.
Autor: beniki

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...
KVÍZ: Jíte zdravě?
  • Kvízy

KVÍZ: Jíte zdravě?

Zdravý jídelníček je takový, který je pestrý a obsahuje optimální poměr živin a mikroživiny. Do těla byste měli dostávat komplexní bílkoviny a sacharidy, zdravé tuky, vlákninu, minerály a vitaminy. Spokojený organismus vás odmění lepším...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit