Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Mořský vlk se šalotkouvou salsou a hráškovým pyré

Mořský vlk se šalotkouvou salsou a hráškovým pyré

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Suroviny

Omáčka
máslo
kousek
šalotka 1 ks
malá
citron 1 ks
ideálně bio
Hráškové pyré
máslo
kousek
šalotka 1 ks
česnek 1
hrášek
mražený
vývar kuřecí
sůl
pepř
máta
pár lístků
mořský vlk
filet
sůl mořská
pepř
řepkový olej

Na másle zpěňte šalotku až do jejího zesklovatění. Přidejte kůru a šťávu z citrónu, teplotu stáhněte na minimum a chvíli povařte.

Na másle zpěňte šalotku, přidejte nožem rozmáčklý česnek, chvilku poduste a přisypejte mražený hrášek. Přilijte vývar, osolte, opepřete a 34 minutky vařte. Poté sceďte, ovšem zbylou tekutinu si ponechejte pro případ, že by výsledné pyré bylo moc husté. Nakonec rozmixujte dohladka a přidejte posekanou mátu.

Troubu rozpalte na 190 °C. Rybu osolte, opepřete a na dvě minutky dejte na rozpálenou pánev s řepkovým olejem. Neobracejte. Poté rybu (opečenou stranou nahoru) přesuňte na plech vyložený pečícím papírem a 6 minut dopékejte v troubě.
Autor: beniki

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit