Je v ní všechna zelenina jako v naší klasické české bramboračce, ale s barevnou posypkou má tahle krémová polévka zase nový šmrnc! Jemná bramborová polévka svou zářivou barvou i senzační chutí rozveselí den a podávat ji můžete na oběd, ale nasytí vás i jako lehká bezmasá večeře.
Suroviny
Postup
Na másle orestujte všechnu zeleninu dozlatova a dovoňava. Zasypte moukou a pozvolna chvilku opékejte a míchejte.
Když ucítíte vůni zlatavé jíšky, zalijte vývarem, promíchejte, osolte a opepřete a vhoďte brambory. Promíchejte, přiveďte k varu a vařte, dokud nejsou brambory dokonale měkké.
Mezitím si připravte posypku – opečte na části másla mrkev a na dalším másle nechte zkaramelizovat cibuli, nastrouhejte sýr, nakrájejte zelenou cibulku či pažitku.
Bramborovou polévku v hrnci rozmixujte dohladka, přilijte smetanu a promíchejte, podle potřeby můžete polévku zředit dalším vývarem nebo vodou. Dosolte a opepřete a podávejte se lžící zakysané smetany a s barevnou posypkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )
Komentáře
Pokud chcete udělat slavnostní oběd a zazářit hned s polévkou, určitě připravte tuto. Je dokonala a posypkou všechny nadchnete.