0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 18 g
Tuky 13 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tvaroh 1
jogurt řeckého typu
nebo 50g másla
mrkev 2 ks
menší
celer
kousek
eidam 50 g
nebo jiný sýr
česnek
podle chuti
sůl
příp. bylinky

Postup

1

Mrkev, celer a sýr nastrouháme na jemno.

2

Přidáme prolisovaný česnek a promícháme.

3

Přidáme tvaroh a na zjemnění přimícháme několik lžic řeckého jogurtu nebo změklé máslo.

4

Na závěr pomazánku osolíme a ochutíme bylinkami – skvěle se hodí například pažitka či jarní cibulka.

5

Podáváme s celozrnným pečivem.

Foto: PXhere.com

Autor: beniki

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit