0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 18 g
Tuky 13 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tvaroh 1
jogurt řeckého typu
nebo 50g másla
mrkev 2 ks
menší
celer
kousek
eidam 50 g
nebo jiný sýr
česnek
podle chuti
sůl
příp. bylinky

Postup

1

Mrkev, celer a sýr nastrouháme na jemno.

2

Přidáme prolisovaný česnek a promícháme.

3

Přidáme tvaroh a na zjemnění přimícháme několik lžic řeckého jogurtu nebo změklé máslo.

4

Na závěr pomazánku osolíme a ochutíme bylinkami – skvěle se hodí například pažitka či jarní cibulka.

5

Podáváme s celozrnným pečivem.

Foto: PXhere.com

Autor: beniki

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit