0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Mrkvovo-celerová pomazánka

Mrkvovo-celerová pomazánka

Hodnocení receptu
4.4 / 5. Počet hodnocení: 38
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 281 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 18 g
Tuky 13 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

tvaroh 1
jogurt řeckého typu
nebo 50g másla
mrkev 2 ks
menší
celer
kousek
eidam 50 g
nebo jiný sýr
česnek
podle chuti
sůl
příp. bylinky

Postup

1

Mrkev, celer a sýr nastrouháme na jemno.

2

Přidáme prolisovaný česnek a promícháme.

3

Přidáme tvaroh a na zjemnění přimícháme několik lžic řeckého jogurtu nebo změklé máslo.

4

Na závěr pomazánku osolíme a ochutíme bylinkami – skvěle se hodí například pažitka či jarní cibulka.

5

Podáváme s celozrnným pečivem.

Foto: PXhere.com

Autor: beniki

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit