0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny s višňovou zavařeninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4 / 5. Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 477 g
Tuky 102 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé americké muffiny se vyznačují tím, že recept můžete prakticky libovolně obměňovat. Nechte se inspirovat!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
mouka pšeničná polohrubá 40 g
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl 0.5 ČL
podmáslí 250 ml
krupicový cukr 140 g
višňový džem 170 g
nebo 125 ml + navíc k podávání
citronová kůra 1 ČL
z bio citronu
vejce 2 ks
pokojové teploty
máslo 85 g
rozpuštěné
griotka 3 PL
citronová štáva 1 ČL

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte si papírové košíčky nebo formičky na muffiny. Ve větší misce důkladně promíchejte obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl.

2 Podmáslí dohladka promixujte s cukrem, zavařeninou a citronovou kůrou. Seškrábněte zpátky směs ze stěn nádoby a pak do ní přidejte vejce, rozpuštěné máslo, griotku a citronovou šťávu. Zpracujte dohladka.

3 Mokrou směs vlijte na moučnou a zlehka promíchejte (nepřemíchejte!). Formičky naplňte ze tří čtvrtin těstem. Pečte 20 minut, aby měly muffiny vypouklé popraskané vršky. Špejle zapíchnutá do středu vyjde s jedním dvěma drobky. Po vytažení z trouby je nechte deset minut zchladnout na mřížce a pak je vyjměte z formiček a nechte ještě pět minut dochladnout.

4 Chcete-li, podávejte poprášené moučkovým cukrem a s další zavařeninou.

5 Muffiny snězte buď do 24 hodin, nebo zamrazte až na měsíc.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit