Pravé americké muffiny se vyznačují tím, že recept můžete prakticky libovolně obměňovat. Nechte se inspirovat!
Suroviny
Postup
Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte si papírové košíčky nebo formičky na muffiny. Ve větší misce důkladně promíchejte obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl.
Podmáslí dohladka promixujte s cukrem, zavařeninou a citronovou kůrou. Seškrábněte zpátky směs ze stěn nádoby a pak do ní přidejte vejce, rozpuštěné máslo, griotku a citronovou šťávu. Zpracujte dohladka.
Mokrou směs vlijte na moučnou a zlehka promíchejte (nepřemíchejte!). Formičky naplňte ze tří čtvrtin těstem. Pečte 20 minut, aby měly muffiny vypouklé popraskané vršky. Špejle zapíchnutá do středu vyjde s jedním dvěma drobky. Po vytažení z trouby je nechte deset minut zchladnout na mřížce a pak je vyjměte z formiček a nechte ještě pět minut dochladnout.
Chcete-li, podávejte poprášené moučkovým cukrem a s další zavařeninou.
Muffiny snězte buď do 24 hodin, nebo zamrazte až na měsíc.