0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Muffiny s višňovou zavařeninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 ks

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3328 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 477 g
Tuky 102 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pravé americké muffiny se vyznačují tím, že recept můžete prakticky libovolně obměňovat. Nechte se inspirovat!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 280 g
mouka pšeničná polohrubá 40 g
jedlá soda 2 ČL
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
sůl ½ ČL
krupicový cukr 140 g
višňový džem 170 g
nebo 125 ml + navíc k podávání
citronová kůra 1 ČL
z bio citronu
vejce 2 ks
pokojové teploty
máslo 85 g
rozpuštěné
citronová šťáva 1 ČL

1 Zahřejte troubu na 200 °C. Připravte si papírové košíčky nebo formičky na muffiny. Ve větší misce důkladně promíchejte obě mouky, sodu, prášek do pečiva a sůl.

2 Podmáslí dohladka promixujte s cukrem, zavařeninou a citronovou kůrou. Seškrábněte zpátky směs ze stěn nádoby a pak do ní přidejte vejce, rozpuštěné máslo, griotku a citronovou šťávu. Zpracujte dohladka.

3 Mokrou směs vlijte na moučnou a zlehka promíchejte (nepřemíchejte!). Formičky naplňte ze tří čtvrtin těstem. Pečte 20 minut, aby měly muffiny vypouklé popraskané vršky. Špejle zapíchnutá do středu vyjde s jedním dvěma drobky. Po vytažení z trouby je nechte deset minut zchladnout na mřížce a pak je vyjměte z formiček a nechte ještě pět minut dochladnout.

4 Chcete-li, podávejte poprášené moučkovým cukrem a s další zavařeninou.

5 Muffiny snězte buď do 24 hodin, nebo zamrazte až na měsíc.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...