Recepty z telecího hrudí
Telecí hrudí je část masa, která pochází z přední části těla zvířete. Díky vyššímu obsahu pojivových tkání je důležité maso správně a dostačně tepelně upravovat, aby bylo měkké a snadno stravitelné. Tradičně se využívá v receptech, kde je potřeba dlouhého dušení či vaření. Výsledkem je měkké, šťavnaté maso plné chuti.
- Kromě pomalého vaření a dušení je možné ho stejně dobře připravit i v troubě. Pomalu pečené nadívané telecí hrudí se jistě stane hvězdou nejednoho rodinného oběda. Dlouhým varem se pojivové tkáně v mase rozpadají a dodávají pokrmu bohatou gelatinovou konzistenci.
- V evropských kuchyních je telecí hrudí často používáno k přípravě gulášů, ragú a podobných pokrmů.
- Vývary připravované z telecího hrudí jsou také velice oblíbené.
- Při nákupu telecího hrudí byste měli hledat maso s jasnou růžovou barvou a s viditelnými vrstvami tuku.
- Tuk pomáhá masu zůstat šťavnaté během tepelné úpravy a dodává mu bohatou chuť.
- Z nutričního hlediska obsahuje telecí hrudí vysoký podíl bílkovin a je bohatým zdrojem vitamínů skupiny B a minerálů, zejména železa a zinku.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-