Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše
Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6593 kcal
Bílkoviny 295 g
Sacharidy 175 g
Tuky 509 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jarní jídlo, které po focení bleskem zmizelo! Šťavnaté maso a neotřelé kombo hutných slaných oliv a křehoučkých cukrových lusků pozvedá jemnou smetanovou omáčku do nebes!

Suroviny

Na ragú
4 králičí stehna – vykoštěná, maso nakrájené na kostičky
přepuštěné
špek 50 g
bílý uzený špek, na kostičky
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
větší, nadrobno
hořčice dijonská 10 g
sůl
pepř
čerstvě nahrubo mletý
vývar 100 ml
telecí vývar demi-glace
vypeckované
čerstvý
šalvěj 8 lístků
na nudličky
hrášek cukrový 30 g
lusky krátce spařené horkou vodou a zchlazené ledovou vodou
Na mandlovou nádivku
+ navíc na vymazání formy
na kostičky
uzené – uvařené a nakrájené nadrobno
vejce 5 ks
žloutky a bílky oddělené
nakrájený den předem na kostičky
mléko 200 ml
nasekané
čerstvě strouhaný
petrželka 10 g
hladkolistá, nakrájená najemno
kopřiva 5 ks
vršky mladých rostlin, spařené, nakrájené najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na nádivku předehřejte troubu na teplotu 150 °C.

2

Na másle orestujte cibulku, přidejte uzené koleno a společně opečte do změknutí cibule.

3

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

4

Toustový chléb zalijte smetanou a mlékem, nechte nasáknout a smíchejte se žloutky, mandlemi, muškátovým oříškem, petrželkou, kopřivami a cibulkou s uzeným kolenem. Zlehka vmíchejte sníh z bílků a dochuťte pepřem a solí.

5

Muffinové formičky nebo malý pekáček štědře vymažte máslem, nádivku namačkejte dovnitř a uhlaďte povrch. Pečte cca 30 minut. Potom vyjměte, nechte mírně zchladnout, nakrájejte na řezy a podávejte s ragú. (Nádivku, kterou nesníte, můžete později podávat jen tak.)

6

Králičí stehna opečte na přepuštěném másle dozlatova. Přisypte špek, česnek a šalotku a orestujte s králičím masem do zlatavé barvy. Přidejte hořčici a 1 minutu opékejte. Osolte a opepřete, přidejte demi-glace a smetanu a duste maso doměkka.

7

Nakonec přidejte olivy, špenát, šalvěj a zblanšírované hráškové lusky a krátce prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...