0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4611 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 121 g
Tuky 392 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jarní jídlo, které po focení bleskem zmizelo! Šťavnaté maso a neotřelé kombo hutných slaných oliv a křehoučkých cukrových lusků pozvedá jemnou smetanovou omáčku do nebes!

Suroviny

Na ragů
4 ks
králičí stehno vykoštěné, maso na kostičky
máslo 50 g
přepuštěné
50 g
bílý uzený špek na kostičky
česnek 2 stroužek
na tenké plátky
šalotka 1 ks
větší, nadrobno
hořčice dijonská 10 g
sůl
pepř
čerstvě mletý, nahrubo
100 ml
telecí vývar demiglace
smetana ke šlehání 200 ml
olivy černé 30 g
vypeckované
80 g
lístky špenátu čerstvé
šalvěj 8 lístek
na nudličky
30 g
lusk cukrového hrášku krátce spařené horkou vodou a zchlazených ledovou vodou
Na mandlovou nádivku
máslo 50 g
navíc na vymazání formy
cibule 1 ks
na kostičky
300 g
uzené vepřové koleno uvařené, nadrobno
vejce 5 ks
žloutky, bílky, oddělené
toustový chléb 1 ks
nakrájený den předem na kostičky
smetana ke šlehání 200 ml
mléko 200 ml
mandle 200 g
nasekané oloupané
muškátový oříšek 1 špetka
čerstvě strouhaný
petrželka 10 g
listy, najemno
5 ks
mladá kopřiva vršky, spařené, najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na nádivku předehřejte troubu na teplotu 150 °C.

2

Na másle orestujte cibulku, přidejte uzené koleno a společně opečte do změknutí cibule.

3

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

4

Toustový chléb zalijte smetanou a mlékem, nechte nasáknout a smíchejte se žloutky, mandlemi, muškátovým oříškem, petrželkou, kopřivami a cibulkou s uzeným kolenem. Zlehka vmíchejte sníh z bílků a dochuťte pepřem a solí.

5

Muffinové formičky nebo malý pekáček štědře vymažte máslem, nádivku namačkejte dovnitř a uhlaďte povrch. Pečte cca 30 minut. Potom vyjměte, nechte mírně zchladnout, nakrájejte na řezy a podávejte s ragú. (Nádivku, kterou nesníte, můžete později podávat jen tak.)

6

Králičí stehna opečte na přepuštěném másle dozlatova. Přisypte špek, česnek a šalotku a orestujte s králičím masem do zlatavé barvy. Přidejte hořčici a 1 minutu opékejte. Osolte a opepřete, přidejte demi-glace a smetanu a duste maso doměkka.

7

Nakonec přidejte olivy, špenát, šalvěj a zblanšírované hráškové lusky a krátce prohřejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit