Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše
Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6593 kcal
Bílkoviny 295 g
Sacharidy 175 g
Tuky 509 g
Vláknina 77 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dokonalé jarní jídlo, které po focení bleskem zmizelo! Šťavnaté maso a neotřelé kombo hutných slaných oliv a křehoučkých cukrových lusků pozvedá jemnou smetanovou omáčku do nebes!

Suroviny

Na ragú
4 králičí stehna – vykoštěná, maso nakrájené na kostičky
přepuštěné
špek 50 g
bílý uzený špek, na kostičky
česnek 2 stroužky
na tenké plátky
větší, nadrobno
hořčice dijonská 10 g
sůl
pepř
čerstvě nahrubo mletý
vývar 100 ml
telecí vývar demi-glace
vypeckované
čerstvý
šalvěj 8 lístků
na nudličky
hrášek cukrový 30 g
lusky krátce spařené horkou vodou a zchlazené ledovou vodou
Na mandlovou nádivku
+ navíc na vymazání formy
na kostičky
uzené – uvařené a nakrájené nadrobno
vejce 5 ks
žloutky a bílky oddělené
nakrájený den předem na kostičky
mléko 200 ml
nasekané
čerstvě strouhaný
petrželka 10 g
hladkolistá, nakrájená najemno
kopřiva 5 ks
vršky mladých rostlin, spařené, nakrájené najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Na nádivku předehřejte troubu na teplotu 150 °C.

2

Na másle orestujte cibulku, přidejte uzené koleno a společně opečte do změknutí cibule.

3

Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

4

Toustový chléb zalijte smetanou a mlékem, nechte nasáknout a smíchejte se žloutky, mandlemi, muškátovým oříškem, petrželkou, kopřivami a cibulkou s uzeným kolenem. Zlehka vmíchejte sníh z bílků a dochuťte pepřem a solí.

5

Muffinové formičky nebo malý pekáček štědře vymažte máslem, nádivku namačkejte dovnitř a uhlaďte povrch. Pečte cca 30 minut. Potom vyjměte, nechte mírně zchladnout, nakrájejte na řezy a podávejte s ragú. (Nádivku, kterou nesníte, můžete později podávat jen tak.)

6

Králičí stehna opečte na přepuštěném másle dozlatova. Přisypte špek, česnek a šalotku a orestujte s králičím masem do zlatavé barvy. Přidejte hořčici a 1 minutu opékejte. Osolte a opepřete, přidejte demi-glace a smetanu a duste maso doměkka.

7

Nakonec přidejte olivy, špenát, šalvěj a zblanšírované hráškové lusky a krátce prohřejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč