Dokonalé jarní jídlo, které po focení bleskem zmizelo! Šťavnaté maso a neotřelé kombo hutných slaných oliv a křehoučkých cukrových lusků pozvedá jemnou smetanovou omáčku do nebes!
Suroviny
Postup
Na nádivku předehřejte troubu na teplotu 150 °C.
Na másle orestujte cibulku, přidejte uzené koleno a společně opečte do změknutí cibule.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Toustový chléb zalijte smetanou a mlékem, nechte nasáknout a smíchejte se žloutky, mandlemi, muškátovým oříškem, petrželkou, kopřivami a cibulkou s uzeným kolenem. Zlehka vmíchejte sníh z bílků a dochuťte pepřem a solí.
Muffinové formičky nebo malý pekáček štědře vymažte máslem, nádivku namačkejte dovnitř a uhlaďte povrch. Pečte cca 30 minut. Potom vyjměte, nechte mírně zchladnout, nakrájejte na řezy a podávejte s ragú. (Nádivku, kterou nesníte, můžete později podávat jen tak.)
Králičí stehna opečte na přepuštěném másle dozlatova. Přisypte špek, česnek a šalotku a orestujte s králičím masem do zlatavé barvy. Přidejte hořčici a 1 minutu opékejte. Osolte a opepřete, přidejte demi-glace a smetanu a duste maso doměkka.
Nakonec přidejte olivy, špenát, šalvěj a zblanšírované hráškové lusky a krátce prohřejte.