Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králičí ragú s mandlovou nádivkou podle Tita Eliáše

Dokonalé jarní jídlo, které po focení bleskem zmizelo! Šťavnaté maso a neotřelé kombo hutných slaných oliv a křehoučkých cukrových lusků pozvedá jemnou smetanovou omáčku do nebes!

Vydání: 2019/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ vaření
PT30M
Pečení 0:30
Maso Česká

Ingredience

    NA RAGÚ

    • 4 králičí stehna, vykostěná a maso nakrájené na kostičky
    • 50 g másla, přepuštěného
    • 50 g bílého uzeného špeku, na kostičky
    • 2 stroužky česneku, na tenké plátky
    • 1 větší šalotka, nadrobno
    • 10 g dijonské hořčice
    • sůl a čerstvě nahrubo mletý pepř
    • 100 ml telecího vývaru demi-glace
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 30 g černých oliv, vypeckovaných
    • 80 g čerstvých listů špenátu
    • 8 lístků šalvěje, na nudličky
    • 30 g lusků cukrového hrášku, krátce spařených horkou vodou a zchlazených ledovou vodou

    NA MANDLOVOU NÁDIVKU

    • 50 g másla + na vymazání formy
    • 1 cibule, nakrájená na kostičky
    • 300 g uzeného vepřového kolena, uvařeného a nakrájeného nadrobno
    • 5 vajec, žloutky a bílky oddělené
    • 1 toustový chléb, nakrájený den předem na kostičky
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 200 ml mléka
    • 200 g nasekaných oloupaných mandlí
    • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
    • 10 g listů hladkolisté petržele, nakrájených najemno
    • 5 vršků mladých kopřiv, spařených a nakrájených najemno
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Na nádivku předehřejte troubu na teplotu 150 °C. Na másle orestujte cibulku, přidejte uzené koleno a společně opečte do změknutí cibule. Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Toustový chléb zalijte smetanou a mlékem, nechte nasáknout a smíchejte se žloutky, mandlemi, muškátovým oříškem, petrželkou, kopřivami a cibulkou s uzeným kolenem. Zlehka vmíchejte sníh z bílků a dochuťte pepřem a solí. Muffinové formičky nebo malý pekáček štědře vymažte máslem, nádivku namačkejte dovnitř a uhlaďte povrch. Pečte cca 30 minut. Potom vyjměte, nechte mírně zchladnout, nakrájejte na řezy a podávejte s ragú. (Nádivku, kterou nesníte, můžete později podávat jen tak.)

2 Králičí stehna opečte na přepuštěném másle dozlatova. Přisypte špek, česnek a šalotku a orestujte s králičím masem do zlatavé barvy. Přidejte hořčici a 1 minutu opékejte. Osolte a opepřete, přidejte demi-glace a smetanu a duste maso doměkka. Nakonec přidejte olivy, špenát, šalvěj a zblanšírované hráškové lusky a krátce prohřejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Nadívané telecí hrudí s bramborovou kaší

Dušená jehněčí plec, krémový špenát & placky ze škubánků

Fajnový vajíčkový salát

Boží milosti podle Florentýny

Velikonoční srdcovky hvězd

REKLAMA

Přidat komentář