Bleskově marinovaný losos

Bleskově marinovaný losos
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bleskově marinovaný losos

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1121 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 42 g
Tuky 66 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkombinovali jsme to nejlepší z japonského suši a švédského gravadlaxu. Salátek s krátce marinovaným čerstvým lososem si zamilujete!

Suroviny

losos 280 g
filety bez kůže
limetová šťáva 3 PL
limeta 1 ks
na klínky k podávání
rybí omáčka 3 ČL
zázvor (čerstvý) 1.5 ČL
vymačkaný (šťáva)
baby špenát 2 hrst
jarní cibulka 2 ks
na delší nudličky
okurka 1 ks
na nudličky
bílá ředkev 0.5 ks
na nudličky
řeřicha 1 bal
na ozdobení
bageta
k podávání
Na zálivku
sójová omáčka světlá 4 PL
sezamový olej 2 PL
wasabi 1 ČL

1 Lososa šikmo nakrájejte na tenké plátky (stejným způsobem, jako se krájí uzený losos). Na marinádu smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku a závorovou šťávu a promíchejte ji opatrně s plátky lososa. V uzavíratelné nádobě nechte 1 hodinu rozležet v chladu.

2 Prošlehejte přísady na zálivku. Špenátové listy, jarní cibulku, okurku a ředkev rozdělte na talíře. Na ně navršte lososa a pokapejte připravenou zálivkou. Posypte řeřichou, thajskou bazalkou a doplňte klínky limety. Podávejte s bílým pečivem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/5

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit