
Bleskově marinovaný losos
Zkombinovali jsme to nejlepší z japonského suši a švédského gravadlaxu. Salátek s krátce marinovaným čerstvým lososem si zamilujete!
Vydání: 2014/5
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 280 g čerstvých filetů lososa, bez kůže
- 3 lžíce limetové šťávy + klínky limety k podávání
- 3 lžičky rybí omáčky
- 1,5 lžičky zázvorové šťávy (vymačkejte strouhaný zázvor)
- 2 hrsti mladého (baby) špenátu
- 2 jarní cibulky, nakrájené na delší nudličky
- 1 salátová okurka, nakrájená na nudličky julienne
- 1/2 ředkve daikon, nakrájená na nudličky julienne
- krabička řeřichy a snítky thajské bazalky (nemusí být) na ozdobení
- bageta k podávání
- 4 lžíce světlé sójové omáčky
- 2 lžičky tmavého sezamového oleje
- 1 lžička wasabi
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Lososa šikmo nakrájejte na tenké plátky (stejným způsobem, jako se krájí uzený losos). Na marinádu smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku a závorovou šťávu a promíchejte ji opatrně s plátky lososa. V uzavíratelné nádobě nechte 1 hodinu rozležet v chladu.
2 Prošlehejte přísady na zálivku. Špenátové listy, jarní cibulku, okurku a ředkev rozdělte na talíře. Na ně navršte lososa a pokapejte připravenou zálivkou. Posypte řeřichou, thajskou bazalkou a doplňte klínky limety. Podávejte s bílým pečivem.
Přidat komentář