Zkombinovali jsme to nejlepší z japonského suši a švédského gravadlaxu. Salátek s krátce marinovaným čerstvým lososem si zamilujete!
Suroviny
losos
280
g
filety bez kůže
limetová šťáva
3
PL
limeta
1
ks
na klínky k podávání
rybí omáčka
3
ČL
zázvor (čerstvý)
1,5
ČL
vymačkaný (šťáva)
baby špenát
2
hrst
jarní cibulka
2
ks
na delší nudličky
okurka
1
ks
na nudličky
bílá ředkev
½
ks
na nudličky
řeřicha
1
bal
na ozdobení
bageta
k podávání
Na zálivku
sójová omáčka světlá
4
PL
sezamový olej
2
PL
wasabi
1
ČL
Postup
1
Lososa šikmo nakrájejte na tenké plátky (stejným způsobem, jako se krájí uzený losos). Na marinádu smíchejte limetovou šťávu, rybí omáčku a závorovou šťávu a promíchejte ji opatrně s plátky lososa. V uzavíratelné nádobě nechte 1 hodinu rozležet v chladu.
2
Prošlehejte přísady na zálivku. Špenátové listy, jarní cibulku, okurku a ředkev rozdělte na talíře. Na ně navršte lososa a pokapejte připravenou zálivkou. Posypte řeřichou, thajskou bazalkou a doplňte klínky limety. Podávejte s bílým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kopr a losos: 31 receptů pro milovníky ryb(31 receptů )