Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Uzený losos s crème fraîche a vodkou
Uzený losos s crème fraîche a vodkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Uzený losos s crème fraîche a vodkou

3.9/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2162 kcal
Bílkoviny 227 g
Sacharidy 38 g
Tuky 119 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Créme fraîche bývá nejčastěji přirovnáván k vysokoprocentní zakysané smetaně. Ale i tohle srovnání lehce pokulhává - créme fraîche je jemnější a lahodnější. Uzený losos a kopeček tohoto jemného smetanového krému je hotovou delikatesou!

Suroviny

vodka 3 ČL
uzený losos 6 plátků
nakládaná, nasekaná na proužky
kaviár 50 g
lososový
pár snítek na ozdobení
pepř
čerstvě namletý

Postup

1

Crème fraîche smíchejte s vodkou a křenovou pastou, vyšlehejte na krém a dejte chladit. Plátky lososa rozložte na talířky, ozdobte osušenou řepou, navrch dejte ochucený crème fraîche a kaviár, ozdobte snítkami kopru a posypte čerstvě namletým černým pepřem.

Něco navíc: Zkuste crème fraîche smíchat třeba s nasekanou pažitkou, bazalkou, kaparami nebo nastrouhaným zázvorem. Vynikající je na ryby, mořské plody i do teplých či studených omáček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...