0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

New Cosmo

New Cosmo

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 578 kcal
Bílkoviny 4 g
Sacharidy 31 g
Tuky 7 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste mohli sami slavit, potřebujete si uvolnit ruce. Namíchejte koktejly rovnou v pořádných dávkách a pak už je jen rychle dokončete.

Suroviny

vodka 180 ml
kvalitní
500 ml
šťáva z růžového grapefruitu
500 ml
kokosová voda vychlazená
500 ml
perlivá voda vychlazená
vanilkový lusk 1 ks
podélně přepůlený

1 V dvoulitrovém džbánu smíchejte vodku, pink grapefruitovou šťávu, kokosovou vodu a perlivou vodu. Přidejte vanilkový lusk a podávejte s ledem.

NĚCO NAVÍC

Kokosovou vodu koupíte v prodejnách zdravé výživy a v dobře zásobených supermarketech. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

BRUSINKOVÉ MOJITO

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ PRO 10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Do každé sklenice dejte klínky z 1 limety (celkem 10 limet, každá na 8 klínků), trochu mražených brusinek (celkem 200g), pár mátových lístků a lžičku třtinového cukru demerara. Paličkou na mojito (muddlerem) lehce podrťte, abyste vymačkali šťávu a cukr se začal rozpouštět. Pak naplňte sklenice nahrubo drceným ledem. Každou sklenici zalijte 50 ml kvalitního tmavého rumu a dolijte perlivou vodou. Promíchejte dlouhou lžičkou. Podávejte ozdobené zbylou mátou.

 

TROPICAL DAZE

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ PRO 10–15 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Oloupejte a rozčtvrťte 1 zralý ananas. Vyřízněte střed a dřeň nakrájejte nahrubo. Dejte ji spolu s 1 lahví (700ml) zlatého rumu (např. Bacardi Gold či Captain Morgan Gold), 50g světlého třtinového cukru a 5cm kouskem čerstvého zázvoru, oloupaným, do robotu a rozmixujte dohladka.

2 Rozdělte led do vysokých sklenic a do každé přilijte 50ml ananasové směsi. Dolijte zázvorovou limonádou a vymačkejte a vhoďte 2 klínky limety.ky limety.k

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit