New Cosmo

New Cosmo

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 578 kcal
Bílkoviny 4 g
Cukr 31 g
Tuky 7 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Abyste mohli sami slavit, potřebujete si uvolnit ruce. Namíchejte koktejly rovnou v pořádných dávkách a pak už je jen rychle dokončete.

Suroviny

vodka 180 ml
kvalitní
500 ml
šťáva z růžového grapefruitu
500 ml
kokosová voda vychlazená
500 ml
perlivá voda vychlazená
vanilkový lusk 1 ks
podélně přepůlený

1 V dvoulitrovém džbánu smíchejte vodku, pink grapefruitovou šťávu, kokosovou vodu a perlivou vodu. Přidejte vanilkový lusk a podávejte s ledem.

NĚCO NAVÍC

Kokosovou vodu koupíte v prodejnách zdravé výživy a v dobře zásobených supermarketech. 

 

VYZKOUŠEJTE TAKÉ:

BRUSINKOVÉ MOJITO

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ PRO 10 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Do každé sklenice dejte klínky z 1 limety (celkem 10 limet, každá na 8 klínků), trochu mražených brusinek (celkem 200g), pár mátových lístků a lžičku třtinového cukru demerara. Paličkou na mojito (muddlerem) lehce podrťte, abyste vymačkali šťávu a cukr se začal rozpouštět. Pak naplňte sklenice nahrubo drceným ledem. Každou sklenici zalijte 50 ml kvalitního tmavého rumu a dolijte perlivou vodou. Promíchejte dlouhou lžičkou. Podávejte ozdobené zbylou mátou.

 

TROPICAL DAZE

PŘÍPRAVA 15 MINUT ■ PRO 10–15 OSOB ■ VELMI SNADNÉ

1 Oloupejte a rozčtvrťte 1 zralý ananas. Vyřízněte střed a dřeň nakrájejte nahrubo. Dejte ji spolu s 1 lahví (700ml) zlatého rumu (např. Bacardi Gold či Captain Morgan Gold), 50g světlého třtinového cukru a 5cm kouskem čerstvého zázvoru, oloupaným, do robotu a rozmixujte dohladka.

2 Rozdělte led do vysokých sklenic a do každé přilijte 50ml ananasové směsi. Dolijte zázvorovou limonádou a vymačkejte a vhoďte 2 klínky limety.ky limety.k

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit