Kapsičky s mletým masem

Kapsičky s mletým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3718 kcal
Bílkoviny 228 g
Cukr 263 g
Tuky 229 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listové těsto je při přípravách večírku váš nejlepší spojenec. Naplňte ho mletým masem a hosté budou blažene mlaskat.

Suroviny

mrkev 3 ks
menší, nastrouhané
olivový olej 2 PL
sůl
cibule 1 ks
nadrobno
rozinky 2 PL
propláchnuté
vinný ocet bílý 1 PL
červený
vepřové maso mleté 600 g
hovězí maso mleté 200 g
petrželka 1 hrst
nasekaná
strouhanka 1 hrst
česnek 4 stroužek
drcené
římský kmín 2 ČL
drcený
koriandr 2 ČL
drcený
chilli paprička 1 ČL
drcená
citron 1 ks
kůra, najemno
vejce 2 ks
listové těsto 2 plátky
hotové vyválené
mouka pšeničná hladká
na vál
sezamová semínka 2 PL
černá
Na dip
zakysaná smetana 1 kelímek
lze nahradit jogurtem
česnek 2 stroužek
drcený
pažitka 1 PL
nadrobno

1 Mrkev promíchejte s polovinou oleje, osolte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30–35 minut. Pak odstraňte alobal a pečte ještě 10 minut. Nechte vychladnout.

2 V pánvi rozehřejte zbylý olej a pomalu na něm opékejte cibuli, aby změkla, zhruba 8–10 minut. Odložte a nechte vychladnout. Rozinky promíchejte s octem a lžící vody a nechte 15 minut nasáknout, potom slijte.

3 V míse promíchejte mleté maso, petržel, strouhanku, česnek, koření, chilli, citronovou kůru, 1 vejce, připravenou mrkev a cibuli. Osolte a ještě jednou důkladně promíchejte. Odeberte zhruba lžíci směsi, vytvarujte placičku a osmažte na troše olivového oleje na pánvi. Ochutnejte a masovou směs případně dokořeňte a dosolte. (Pokud budete kapsičky podávat jako součást studeného bufetu, nebojte se je více okořenit!)

4 Listové těsto rozprostřete na pracovní plochu. Masovou směs rozpulte a vytvarujte váleček o průměru zhruba 2,5cm a dlouhý jako delší strana těsta. Položte ho cca 2cm od okraje a zarolujte do těsta tak, aby těsto bylo jen v jedné vrstvě. Zbylé vejce rozšlehejte a podél válečku jím potřete těsto asi v šířce 1–2cm, váleček utáhněte tak, aby se na něj potřené těsto přilepilo. Zbytek těsta odkrojte a využijte třeba na tyčinky k dipům. Zopakujte se zbylou náplní a těstem. Válečky dejte na 30 minut vychladit do lednice, potřete zbylým vejcem, nakrájejte na asi 5cm plátky a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 190°C zhruba 25 minut.

5 Všechny ingredience na dip smíchejte, dejte do mističky a podávejte ke kapsičkám. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...

Obchod Apetit