Kapsičky s mletým masem

Kapsičky s mletým masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3718 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 263 g
Tuky 229 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listové těsto je při přípravách večírku váš nejlepší spojenec. Naplňte ho mletým masem a hosté budou blažene mlaskat.

Suroviny

mrkev 3 ks
menší, nastrouhané
olivový olej 2 PL
sůl
cibule 1 ks
nadrobno
rozinky 2 PL
propláchnuté
vinný ocet bílý 1 PL
červený
vepřové maso mleté 600 g
hovězí maso mleté 200 g
petrželka 1 hrst
nasekaná
strouhanka 1 hrst
česnek 4 stroužek
drcené
římský kmín 2 ČL
drcený
koriandr 2 ČL
drcený
chilli paprička 1 ČL
drcená
citron 1 ks
kůra, najemno
vejce 2 ks
listové těsto 2 plátky
hotové vyválené
mouka pšeničná hladká
na vál
sezamová semínka 2 PL
černá
Na dip
zakysaná smetana 1 kelímek
lze nahradit jogurtem
česnek 2 stroužek
drcený
pažitka 1 PL
nadrobno

1 Mrkev promíchejte s polovinou oleje, osolte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30–35 minut. Pak odstraňte alobal a pečte ještě 10 minut. Nechte vychladnout.

2 V pánvi rozehřejte zbylý olej a pomalu na něm opékejte cibuli, aby změkla, zhruba 8–10 minut. Odložte a nechte vychladnout. Rozinky promíchejte s octem a lžící vody a nechte 15 minut nasáknout, potom slijte.

3 V míse promíchejte mleté maso, petržel, strouhanku, česnek, koření, chilli, citronovou kůru, 1 vejce, připravenou mrkev a cibuli. Osolte a ještě jednou důkladně promíchejte. Odeberte zhruba lžíci směsi, vytvarujte placičku a osmažte na troše olivového oleje na pánvi. Ochutnejte a masovou směs případně dokořeňte a dosolte. (Pokud budete kapsičky podávat jako součást studeného bufetu, nebojte se je více okořenit!)

4 Listové těsto rozprostřete na pracovní plochu. Masovou směs rozpulte a vytvarujte váleček o průměru zhruba 2,5cm a dlouhý jako delší strana těsta. Položte ho cca 2cm od okraje a zarolujte do těsta tak, aby těsto bylo jen v jedné vrstvě. Zbylé vejce rozšlehejte a podél válečku jím potřete těsto asi v šířce 1–2cm, váleček utáhněte tak, aby se na něj potřené těsto přilepilo. Zbytek těsta odkrojte a využijte třeba na tyčinky k dipům. Zopakujte se zbylou náplní a těstem. Válečky dejte na 30 minut vychladit do lednice, potřete zbylým vejcem, nakrájejte na asi 5cm plátky a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 190°C zhruba 25 minut.

5 Všechny ingredience na dip smíchejte, dejte do mističky a podávejte ke kapsičkám. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Bylinkovým čajem proti nachlazení
  • Tipy a triky

Bylinkovým čajem proti nachlazení

Sychravý podzim, změny počasí i časté přepršky způsobují nepříjemné nachlazení, které člověku může na několik dnů znepříjemnit život. Matka příroda je naštěstí nejen mocnou čarodějkou, ale také zkušenou lékárnicí, která má v zásobě hned...
Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...

Obchod Apetit