0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapsičky s mletým masem

Kapsičky s mletým masem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3718 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 263 g
Tuky 229 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listové těsto je při přípravách večírku váš nejlepší spojenec. Naplňte ho mletým masem a hosté budou blažene mlaskat.

Suroviny

mrkev 3 ks
menší, nastrouhané
olivový olej 2 PL
sůl
cibule 1 ks
nadrobno
rozinky 2 PL
propláchnuté
vinný ocet bílý 1 PL
červený
vepřové maso mleté 600 g
hovězí maso mleté 200 g
petrželka 1 hrst
nasekaná
strouhanka 1 hrst
česnek 4 stroužek
drcené
římský kmín 2 ČL
drcený
koriandr čerstvý 2 ČL
drcený
chilli paprička 1 ČL
drcená
citron 1 ks
kůra, najemno
vejce 2 ks
listové těsto 2 plátky
hotové vyválené
mouka pšeničná hladká
na vál
sezamová semínka 2 PL
černá
Na dip
zakysaná smetana 1 kelímek
lze nahradit jogurtem
česnek 2 stroužek
drcený
pažitka 1 PL
nadrobno

1 Mrkev promíchejte s polovinou oleje, osolte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30–35 minut. Pak odstraňte alobal a pečte ještě 10 minut. Nechte vychladnout.

2 V pánvi rozehřejte zbylý olej a pomalu na něm opékejte cibuli, aby změkla, zhruba 8–10 minut. Odložte a nechte vychladnout. Rozinky promíchejte s octem a lžící vody a nechte 15 minut nasáknout, potom slijte.

3 V míse promíchejte mleté maso, petržel, strouhanku, česnek, koření, chilli, citronovou kůru, 1 vejce, připravenou mrkev a cibuli. Osolte a ještě jednou důkladně promíchejte. Odeberte zhruba lžíci směsi, vytvarujte placičku a osmažte na troše olivového oleje na pánvi. Ochutnejte a masovou směs případně dokořeňte a dosolte. (Pokud budete kapsičky podávat jako součást studeného bufetu, nebojte se je více okořenit!)

4 Listové těsto rozprostřete na pracovní plochu. Masovou směs rozpulte a vytvarujte váleček o průměru zhruba 2,5cm a dlouhý jako delší strana těsta. Položte ho cca 2cm od okraje a zarolujte do těsta tak, aby těsto bylo jen v jedné vrstvě. Zbylé vejce rozšlehejte a podél válečku jím potřete těsto asi v šířce 1–2cm, váleček utáhněte tak, aby se na něj potřené těsto přilepilo. Zbytek těsta odkrojte a využijte třeba na tyčinky k dipům. Zopakujte se zbylou náplní a těstem. Válečky dejte na 30 minut vychladit do lednice, potřete zbylým vejcem, nakrájejte na asi 5cm plátky a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 190°C zhruba 25 minut.

5 Všechny ingredience na dip smíchejte, dejte do mističky a podávejte ke kapsičkám. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč