Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kapsičky s mletým masem

Kapsičky s mletým masem

4.2/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3718 kcal
Bílkoviny 228 g
Sacharidy 263 g
Tuky 229 g
Vláknina 26 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Listové těsto je při přípravách večírku váš nejlepší spojenec. Naplňte ho mletým masem a hosté budou blažene mlaskat.

Suroviny

mrkev 3 ks
menší, nastrouhané
olivový olej 2 PL
sůl
nadrobno
propláchnuté
vinný ocet bílý 1 PL
červený
petrželka 1 hrst
nasekaná
strouhanka 1 hrst
česnek 4 stroužek
drcené
římský kmín 2 ČL
drcený
koriandr čerstvý 2 ČL
drcený
drcená
kůra, najemno
vejce 2 ks
hotové vyválené
sezamová semínka 2 PL
černá
Na dip
lze nahradit jogurtem
česnek 2 stroužek
drcený
pažitka 1 PL
nadrobno

Postup

1

Mrkev promíchejte s polovinou oleje, osolte a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Plech zakryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 30-35 minut. Pak odstraňte alobal a pečte ještě 10 minut. Nechte vychladnout.

2

V pánvi rozehřejte zbylý olej a pomalu na něm opékejte cibuli, aby změkla, zhruba 8-10 minut. Odložte a nechte vychladnout. Rozinky promíchejte s octem a lžící vody a nechte 15 minut nasáknout, potom slijte.

3

V míse promíchejte mleté maso, petržel, strouhanku, česnek, koření, chilli, citronovou kůru, 1 vejce, připravenou mrkev a cibuli. Osolte a ještě jednou důkladně promíchejte. Odeberte zhruba lžíci směsi, vytvarujte placičku a osmažte na troše olivového oleje na pánvi. Ochutnejte a masovou směs případně dokořeňte a dosolte. (Pokud budete kapsičky podávat jako součást studeného bufetu, nebojte se je více okořenit!)

4

Listové těsto rozprostřete na pracovní plochu. Masovou směs rozpulte a vytvarujte váleček o průměru zhruba 2,5cm a dlouhý jako delší strana těsta. Položte ho cca 2cm od okraje a zarolujte do těsta tak, aby těsto bylo jen v jedné vrstvě. Zbylé vejce rozšlehejte a podél válečku jím potřete těsto asi v šířce 1-2cm, váleček utáhněte tak, aby se na něj potřené těsto přilepilo. Zbytek těsta odkrojte a využijte třeba na tyčinky k dipům. Zopakujte se zbylou náplní a těstem. Válečky dejte na 30 minut vychladit do lednice, potřete zbylým vejcem, nakrájejte na asi 5cm plátky a posypte sezamem. Pečte v troubě vyhřáté na 190°C zhruba 25 minut.

5

Všechny ingredience na dip smíchejte, dejte do mističky a podávejte ke kapsičkám.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/1

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...