Pro labužníky
Suroviny
klobása
1
ks
na vymazání formy
toustový chléb
8
plátků
musí být čerstvý a vláčný!
vejce
8
ks
smetana ke šlehání
8
PL
sůl
pepř
nastrouhaný, lze vynechat
Postup
1
Jednu dobrou klobásu nakrájejte na kolečka, opečte nasucho v pánvi a osušte papírovou utěrkou.
2
Troubu zahřejte na 190 °C. 8 důlků ve formě na muffiny se širšími mělčími důlky nebo 8 mělkých zapékacích misek vymažte máslem. Plátky toustového chleba (musí být čerstvý a vláčný!) namažte po jedné straně máslem. Do každého důlku formy opatrně vtiskněte plátek chleba máslem nahoru. Dejte do trouby a pečte 2–3 minuty. Formu vyjměte z trouby.
3
Na dno chlebových kalíšků rozdělte kolečka klobásy, do každého dejte jedno vejce a jednu lžíci smetany ke šlehání. Lehce osolte a opepřete. Na 10–12 minut vraťte do trouby, aby bílky ztuhly. Vyjměte z formy a podávejte, chcete-li, posypané trochou nastrouhaného parmazánu.