Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vejce v toustovém chlebu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5148 kcal
Bílkoviny 210 g
Sacharidy 616 g
Tuky 197 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro labužníky

Suroviny

na vymazání formy
musí být čerstvý a vláčný!
vejce 8 ks
sůl
pepř
nastrouhaný, lze vynechat

Postup

1

Jednu dobrou klobásu nakrájejte na kolečka, opečte nasucho v pánvi a osušte papírovou utěrkou.

2

Troubu zahřejte na 190 °C. 8 důlků ve formě na muffiny se širšími mělčími důlky nebo 8 mělkých zapékacích misek vymažte máslem. Plátky toustového chleba (musí být čerstvý a vláčný!) namažte po jedné straně máslem. Do každého důlku formy opatrně vtiskněte plátek chleba máslem nahoru. Dejte do trouby a pečte 2–3 minuty. Formu vyjměte z trouby.

3

Na dno chlebových kalíšků rozdělte kolečka klobásy, do každého dejte jedno vejce a jednu lžíci smetany ke šlehání. Lehce osolte a opepřete. Na 10–12 minut vraťte do trouby, aby bílky ztuhly. Vyjměte z formy a podávejte, chcete-li, posypané trochou nastrouhaného parmazánu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...