Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s čabajkou

Čabajka je druh tradiční sušené maďarské uzeniny. Má specifickou ostrou chuť a výraznou červenou barvu. Vyrábí se již od 18. století a přestože ji tradičně řadíme do maďarské kuchyně, pravdou je, že ve městech Békéscsaba a Gyula ji jako první začali vyrábět přistěhovalci ze Slovenska. Čabajka se vyrábí z libového vepřového masa a bůčku, které se naloží do směsi cukru a soli a v té se několik dní marinují. Potom se maso umele, přidá se koření – sladká a pálivá paprika, kmín a česnek. Výsledná směs se naplní do přírodních střívek a udí se studeným kouřem.

...


 

VĚCHNY RECEPTY S RŮZNÝMI KLOBÁSAMI

Mohlo by se vám líbit: 

Vyzkoušejte recepty i na jiné druhy klobásy 

Hledáte recept pro jiný tip uzeniny? 


Celý popis