Recepty s čabajkou
Čabajka je druh tradiční sušené maďarské uzeniny. Má specifickou ostrou chuť a výraznou červenou barvu. Vyrábí se již od 18. století a přestože ji tradičně řadíme do maďarské kuchyně, pravdou je, že ve městech Békéscsaba a Gyula ji jako první začali vyrábět přistěhovalci ze Slovenska. Čabajka se vyrábí z libového vepřového masa a bůčku, které se naloží do směsi cukru a soli a v té se několik dní marinují. Potom se maso umele, přidá se koření – sladká a pálivá paprika, kmín a česnek. Výsledná směs se naplní do přírodních střívek a udí se studeným kouřem.
VĚCHNY RECEPTY S RŮZNÝMI KLOBÁSAMI
Mohlo by se vám líbit:
- Recept Pavla Berkyho na sendvič s pečenými paprikami a klobásou z filmu Kmotr
- Jak naložit s klobáskou? Šup s ní do jídla! 10 skvělých receptů
Vyzkoušejte recepty i na jiné druhy klobásy
- Recepty s bílou klobásou
- Recepty s čerstvou klobásou
- Recepty s grilovací klobásou
- Recepty s pikantní klobásou
- Recepty s vepřovou klobásou
- Recepty s vinnou klobásou
- Recepty s chorizem
Hledáte recept pro jiný tip uzeniny?
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-