Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou
Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salát s výhonky a petrželkovou zálivkou

4.3/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 878 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 25 g
Tuky 78 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž vytvářejí enzymy, které proměňují složení semen. Obsahují spoustu vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek.

Související recepty

Suroviny

Na salát (můžete obměňovat)
baby
150 g
výhonky vojtěšky
hráškové výhonky 150 g
3 hrsti
výhonky sakura
slunečnicová semínka 3 hrsti
namočená 24-48 hodin předem do studené vody, slité : Viz Něco navíc
3 hrsti
pšenice namočená 24-48 hodin dopředu do studené vody, slité: vic Něco navíc
výhonky shiso (podle chuti)
velká, očištěná, nakrájená
mrkev 1 ks
nahrubo nastrouhaná
nadrobno (nemusí být)
Na zálivku
sojanéza 1 kelímek
až dva
petrželka 1 svazek
malý, najemno
česnek 1 stroužky
utřený
sójová omáčka
tamari, dle chuti

Postup

1

Suroviny na salát smíchejte a naaranžujte do mísy podle vlastního uvážení.

2

Smíchejte suroviny na zálivku, přelijte salát a hned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Pšenici a slunečnicová semínka nasypte do misky, zalijte studenou vodou, nechte stát a alespoň jednou za den propláchněte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/2

Apetit magazín

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření
  • Tipy redakce

Tipy na dárky pro vaši lásku, která miluje jídlo a vaření

Blíží se svátek všech zamilovaných, a ať už jste jeho nadšeným příznivcem, nebo vás moc nebere, je to skvělá příležitost oslavit lásku. A to nejen tím, že si navzájem připomenete, co jeden pro druhého znamenáte, ale třeba i milou drobností....