Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž vytvářejí enzymy, které proměňují složení semen. Obsahují spoustu vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek.
Suroviny
Na salát (můžete obměňovat)
výhonky mungo
150
g
baby
150
g
výhonky vojtěšky
150
g
výhonky hrášek
3
hrsti
výhonky sakura
3
hrsti
slunečnicová semena namočená 24-48 hodin předem do studené vody, slité : Viz Něco navíc
3
hrsti
pšenice namočená 24-48 hodin dopředu do studené vody, slité: vic Něco navíc
výhonky shiso dle chuti
paprika červená
1
ks
velká, očištěná, nakrájená
mrkev
1
ks
nahrubo
rajče
může být, nadrobno
Na zálivku
sojanéza
1
kelímky
petrželka
1
svazek
malý, najemno
česnek
1
stroužky
utřený
citronová štáva
dle chuti
tamara trochu či jiná dobrá sójová omáčka dle chuti
1 Suroviny na salát smíchejte a naaranžujte do mísy podle vlastního uvážení. Smíchejte suroviny na zálivku, přelijte salát a hned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Pšenici a slunečnicová semínka nasypte do misky, zalijte studenou vodou, nechte stát a alespoň jednou za den propláchněte.