Klíčky a výhonky posunují salát i jiná jídla do jiných dimenzí, a to nejen obrazně – při svém vzniku totiž vytvářejí enzymy, které proměňují složení semen. Obsahují spoustu vitaminů a jiných zdraví prospěšných látek.
Suroviny
Na salát (můžete obměňovat)
výhonky mungo
150
g
baby
150
g
výhonky vojtěšky
hráškové výhonky
150
g
3
hrsti
výhonky sakura
slunečnicová semínka
3
hrsti
namočená 24-48 hodin předem do studené vody, slité : Viz Něco navíc
3
hrsti
pšenice namočená 24-48 hodin dopředu do studené vody, slité: vic Něco navíc
výhonky shiso (podle chuti)
paprika červená
1
ks
velká, očištěná, nakrájená
mrkev
1
ks
nahrubo nastrouhaná
nadrobno (nemusí být)
Na zálivku
sojanéza
1
kelímek
až dva
petrželka
1
svazek
malý, najemno
česnek
1
stroužky
utřený
dle chuti
sójová omáčka
tamari, dle chuti