Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami

Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 3
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2189 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 236 g
Tuky 80 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Výměnou mouky za ovesné vločky jsou palačinky o něco zdravější i sytější. Stejně jako u klasické verze i tady platí, že těsto potřebuje čas na odležení. Vločky vám díky namočení půjdou lépe rozmixovat,“ radí Jana Černá (Zásadně zdravě).

Suroviny

Na palačinky
ovesné vločky 160 g
mléko 300 ml
rostlinný olej 1 PL
+ na smažení
krupicový cukr 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
Na náplň
tvaroh měkký 230 g
ve vaničce
vejce 1 ks
mléko 50 ml
krupicový cukr 2 PL
sůl 1 špetka
rozinky 50 g
propláchnuté
Na zapečení
vejce 1 ks
tvaroh měkký 20 g
mléko 150 ml
krupicový cukr 1 PL
sůl 1 špetka
moučkový cukr
smíchaný se skořicí, na posypání
skořice
mletá, vmíchaná do moučkového cukru, na posypání

Postup

1

Ovesné vločky zalijte mlékem, přidejte olej, cukr a sůl a promíchejte. Dejte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak přidejte vejce a vše rozmixujte do hladkého těsta.

2

Na nepřilnavé pánvi postupně na oleji opékejte palačinky.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce a mléko do jemného krému, přidejte cukr, sůl, rozinky a dobře promíchejte. Nechte chvilku od- počinout, aby rozinky změkly.

4

Na zapečení prošlehejte všechny ingredience kromě moučkového cukru se skořicí.

5

Každou palačinku potřete trochou tvarohové směsi a zarolujte. Naplněné palačinky skládejte do pekáčku či zapékací misky a přelijte směsí na zapečení. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem se skořicí.

NĚCO NAVÍC
Skořici můžete vyměnit třeba za kakao, a pokud chcete cukr úplně vynechat, stačí přidat do těsta hrst rozinek a ještě jednu hrst navíc do tvarohu. Do mléčné zálivky pak trochu medu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit