0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami

Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami

4.4 / 5. Počet hodnocení: 12
Do hodiny Velmi snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2189 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 236 g
Tuky 80 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Výměnou mouky za ovesné vločky jsou palačinky o něco zdravější i sytější. Stejně jako u klasické verze i tady platí, že těsto potřebuje čas na odležení. Vločky vám díky namočení půjdou lépe rozmixovat,“ radí Jana Černá (Zásadně zdravě).

Suroviny

Na palačinky
ovesné vločky 160 g
mléko 300 ml
rostlinný olej 1 PL
+ na smažení
krupicový cukr 1 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
Na náplň
tvaroh měkký 230 g
ve vaničce
vejce 1 ks
mléko 50 ml
krupicový cukr 2 PL
sůl 1 špetka
rozinky 50 g
propláchnuté
Na zapečení
vejce 1 ks
tvaroh měkký 20 g
mléko 150 ml
krupicový cukr 1 PL
sůl 1 špetka
moučkový cukr
smíchaný se skořicí, na posypání
skořice
mletá, vmíchaná do moučkového cukru, na posypání

Postup

1

Ovesné vločky zalijte mlékem, přidejte olej, cukr a sůl a promíchejte. Dejte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak přidejte vejce a vše rozmixujte do hladkého těsta.

2

Na nepřilnavé pánvi postupně na oleji opékejte palačinky.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce a mléko do jemného krému, přidejte cukr, sůl, rozinky a dobře promíchejte. Nechte chvilku od- počinout, aby rozinky změkly.

4

Na zapečení prošlehejte všechny ingredience kromě moučkového cukru se skořicí.

5

Každou palačinku potřete trochou tvarohové směsi a zarolujte. Naplněné palačinky skládejte do pekáčku či zapékací misky a přelijte směsí na zapečení. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem se skořicí.

NĚCO NAVÍC
Skořici můžete vyměnit třeba za kakao, a pokud chcete cukr úplně vynechat, stačí přidat do těsta hrst rozinek a ještě jednu hrst navíc do tvarohu. Do mléčné zálivky pak trochu medu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/5

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč