„Výměnou mouky za ovesné vločky jsou palačinky o něco zdravější i sytější. Stejně jako u klasické verze i tady platí, že těsto potřebuje čas na odležení. Vločky vám díky namočení půjdou lépe rozmixovat,“ radí Jana Černá (Zásadně zdravě).
Suroviny
Postup
Ovesné vločky zalijte mlékem, přidejte olej, cukr a sůl a promíchejte. Dejte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak přidejte vejce a vše rozmixujte do hladkého těsta.
Na nepřilnavé pánvi postupně na oleji opékejte palačinky.
Troubu předehřejte na 180 °C. Na náplň prošlehejte tvaroh, vejce a mléko do jemného krému, přidejte cukr, sůl, rozinky a dobře promíchejte. Nechte chvilku od- počinout, aby rozinky změkly.
Na zapečení prošlehejte všechny ingredience kromě moučkového cukru se skořicí.
Každou palačinku potřete trochou tvarohové směsi a zarolujte. Naplněné palačinky skládejte do pekáčku či zapékací misky a přelijte směsí na zapečení. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem se skořicí.
NĚCO NAVÍC
Skořici můžete vyměnit třeba za kakao, a pokud chcete cukr úplně vynechat, stačí přidat do těsta hrst rozinek a ještě jednu hrst navíc do tvarohu. Do mléčné zálivky pak trochu medu.