Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Opilý perník
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 69
Do 45 minut Velmi snadné Na 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1893 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 198 g
Tuky 88 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do redakce jste nám poslali tolik receptů na vánoční cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl voňavý opilý perník od čtenářky Olgy Boudníkové z Prahy. Rozhodně doporučujeme toto nepečené cukroví vyzkoušet.

Suroviny

kakao 15 g
lze nahradit 3 lžícemi medu
rum 100 ml
tuzemák
na obalení, lze nahradit mletými lískovými ořechy

Postup

1

Perník nakrájejte zhruba na 0,5cm plátky a pak z nich můžete pomocí formiček vykrájet různé tvary.

2

V kastrůlku ve vodní lázni na mírném plameni nechte rozpustit máslo, přidejte kakao a cukr (nebo med), přilijte rum a míchejte, až vznikne hladká lesklá směs. Kastrůlek ponechte ve vodní lázni, aby směs byla stále tekutá a perníkové kousky se jí pěkně nasákly.

3

Perníkové tvary postupně namáčejte do kakaové lázně a pak obalte ve strouhaném kokosu nebo mletých lískových oříšcích.

4

Hotové obalené perníky opatrně naskládejte do vzduchotěsné nádoby nebo do papírové krabice vyložené pečicím papírem a uložte alespoň na 1 den do chladu. V lednici vydrží až tři týdny.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

30.11.2017 18:23

Tohle je jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů!!! Perník je dokonalý, všem doporučuji!

24.10.2016 08:38

Dobrý den, nevíte někdo, kde sehnat medový perník na strouhání? Děkuji

30.11.2017 18:24

V každém obchodě ho mají... zkuste se pozeptat prodavačky.

Apetit magazín