Hodnocení receptu
Průměr: 3.5 ()
Do 30 minut Velmi snadné Na 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 945 kcal
Bílkoviny 3 g
Cukr 60 g
Tuky 52 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do redakce jste nám poslali tolik receptů na cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl voňavý opilý perník od čtenářky Olgy Boudníkové z Prahy.

Suroviny

300 g
medový perník na strouhání
máslo 60 g
kakao 15 g
moučkový cukr 60 g
lze nahradit 3 lžícemi medu
rum 100 ml
Tuzemák
kokos strouhaný
lze nahradit mletými lískovými ořišky, na obal

1 Perník nakrájejte zhruba na 0,5cm plátky a pak z nich můžete pomocí formiček vykrá- jet různé tvary. V kastrůlku ve vodní lázni na mírném plameni nechte rozpustit máslo, přidejte kakao a cukr (nebo med), přilijte rum a míchejte, až vznikne hladká lesklá směs. Kastrůlek ponechte ve vodní lázni, aby směs byla stále tekutá a perníkové kousky se jí pěkně nasákly.

2 Perníkové tvary postupně namáčejte do kakaové lázně a pak obalte ve strou- haném kokosu nebo mletých lískových oříšcích. Hotové obalené perníky opatrně naskládejte do vzduchotěsné nádoby nebo do papírové krabice vyložené pečicím papí- rem a uložte alespoň na 1 den do chladu.

NĚCO NAVÍC 

V lednici vydrží až tři týdny.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit