Do redakce jste nám poslali tolik receptů na cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl voňavý opilý perník od čtenářky Olgy Boudníkové z Prahy.
Suroviny
Postup
Perník nakrájejte zhruba na 0,5cm plátky a pak z nich můžete pomocí formiček vykrá- jet různé tvary.
V kastrůlku ve vodní lázni na mírném plameni nechte rozpustit máslo, přidejte kakao a cukr (nebo med), přilijte rum a míchejte, až vznikne hladká lesklá směs. Kastrůlek ponechte ve vodní lázni, aby směs byla stále tekutá a perníkové kousky se jí pěkně nasákly.
Perníkové tvary postupně namáčejte do kakaové lázně a pak obalte ve strou- haném kokosu nebo mletých lískových oříšcích.
Hotové obalené perníky opatrně naskládejte do vzduchotěsné nádoby nebo do papírové krabice vyložené pečicím papí- rem a uložte alespoň na 1 den do chladu.
NĚCO NAVÍC
V lednici vydrží až tři týdny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 14 receptů na voňavé perníčky podle Apetitu(15 receptů)
Komentáře
i millerová
24.10.2016 08:38
Dobrý den, nevíte někdo, kde
Dobrý den, nevíte někdo, kde sehnat medový perník na strouhání? Děkuji
Jitka Šimková
30.11.2017 18:24
V každém obchodě ho mají...
V každém obchodě ho mají... zkuste se pozeptat prodavačky.
Jitka Šimková
30.11.2017 18:23
Tohle je jeden z nejlepších a
Tohle je jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů!!! Perník je dokonalý, všem doporučuji!