Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Opilý perník

Do redakce jste nám poslali tolik receptů na cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl voňavý opilý perník od čtenářky Olgy Boudníkové z Prahy.

Vydání: 2013/12
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 30 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
+ odležení
PT5M
Vaření 0:05
Cukroví Česká

Ingredience

    • 300 g medového perníku na strouhání
    • 60 g másla
    • 15 g kakaa
    • 60 g moučkového cukru nebo 3 lžíce medu
    • 100 ml rumu tuzemáku
    • strouhaný kokos nebo mleté lískové oříšky na obalení

Příprava jídla

1 Perník nakrájejte zhruba na 0,5cm plátky a pak z nich můžete pomocí formiček vykrá- jet různé tvary. V kastrůlku ve vodní lázni na mírném plameni nechte rozpustit máslo, přidejte kakao a cukr (nebo med), přilijte rum a míchejte, až vznikne hladká lesklá směs. Kastrůlek ponechte ve vodní lázni, aby směs byla stále tekutá a perníkové kousky se jí pěkně nasákly.

2 Perníkové tvary postupně namáčejte do kakaové lázně a pak obalte ve strou- haném kokosu nebo mletých lískových oříšcích. Hotové obalené perníky opatrně naskládejte do vzduchotěsné nádoby nebo do papírové krabice vyložené pečicím papí- rem a uložte alespoň na 1 den do chladu.

NĚCO NAVÍC 

V lednici vydrží až tři týdny.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněný perník

Perník přelitý čokoládou

Perníkové stromečky

Perníčky

40x vánoční cukroví

14x perníčky

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, nevíte někdo, kde sehnat medový perník na strouhání? Děkuji
Obrazek uzivatele
V každém obchodě ho mají... zkuste se pozeptat prodavačky.
Obrazek uzivatele
Tohle je jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů!!! Perník je dokonalý, všem doporučuji!

Přidat komentář