Do redakce jste nám poslali tolik receptů na vánoční cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl voňavý opilý perník od čtenářky Olgy Boudníkové z Prahy. Rozhodně doporučujeme toto nepečené cukroví vyzkoušet.
Suroviny
Postup
Perník nakrájejte zhruba na 0,5cm plátky a pak z nich můžete pomocí formiček vykrájet různé tvary.
V kastrůlku ve vodní lázni na mírném plameni nechte rozpustit máslo, přidejte kakao a cukr (nebo med), přilijte rum a míchejte, až vznikne hladká lesklá směs. Kastrůlek ponechte ve vodní lázni, aby směs byla stále tekutá a perníkové kousky se jí pěkně nasákly.
Perníkové tvary postupně namáčejte do kakaové lázně a pak obalte ve strouhaném kokosu nebo mletých lískových oříšcích.
Hotové obalené perníky opatrně naskládejte do vzduchotěsné nádoby nebo do papírové krabice vyložené pečicím papírem a uložte alespoň na 1 den do chladu. V lednici vydrží až tři týdny.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kokosové buchty a moučníky: Čím vás může kokos při pečení potrápit a jak tomu předejít(66 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Vláčný perník s čokoládovou polevou vás přenese do dětství(16 receptů )
- 15 receptů na voňavé perníčky podle Apetitu(15 receptů )
- Nepečené cukroví: Vosí hnízda, nepečené kuličky i čokoládovou tlačenku zvládnete na poslední chvíli i s miminem času a zkušeností(47 receptů )
- 15 netradičních receptů na originální perníčky: Naplňte je, upečte na plechu nebo je obložte podobně jako chlebíčky(15 receptů )
Komentáře
Tohle je jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů!!! Perník je dokonalý, všem doporučuji!
Dobrý den, nevíte někdo, kde sehnat medový perník na strouhání? Děkuji
V každém obchodě ho mají... zkuste se pozeptat prodavačky.