0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 63
Do hodiny Velmi snadné Na 30 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 945 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 60 g
Tuky 52 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do redakce jste nám poslali tolik receptů na cukroví, že jsme nevěděli, který dřív vyzkoušet. Nakonec nás nejvíc nadchl voňavý opilý perník od čtenářky Olgy Boudníkové z Prahy.

Suroviny

perník 300 g
medový perník na strouhání
máslo 60 g
kakao 15 g
moučkový cukr 60 g
lze nahradit 3 lžícemi medu
rum 100 ml
tuzemák
kokos strouhaný
na obalení, lze nahradit mletými lískovými ořišky

Postup

1

Perník nakrájejte zhruba na 0,5cm plátky a pak z nich můžete pomocí formiček vykrá- jet různé tvary.

2

V kastrůlku ve vodní lázni na mírném plameni nechte rozpustit máslo, přidejte kakao a cukr (nebo med), přilijte rum a míchejte, až vznikne hladká lesklá směs. Kastrůlek ponechte ve vodní lázni, aby směs byla stále tekutá a perníkové kousky se jí pěkně nasákly.

3

Perníkové tvary postupně namáčejte do kakaové lázně a pak obalte ve strou- haném kokosu nebo mletých lískových oříšcích.

4

Hotové obalené perníky opatrně naskládejte do vzduchotěsné nádoby nebo do papírové krabice vyložené pečicím papí- rem a uložte alespoň na 1 den do chladu.

NĚCO NAVÍC 
V lednici vydrží až tři týdny.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/12

Komentáře

i millerová

Dobrý den, nevíte někdo, kde sehnat medový perník na strouhání? Děkuji

Jitka Šimková

V každém obchodě ho mají... zkuste se pozeptat prodavačky.

Jitka Šimková

Tohle je jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů!!! Perník je dokonalý, všem doporučuji!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč