Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,1 (14x)
17. 3. 2020
Velikonoční hot cross buns
Apetit
Velikonoční hot cross buns
Apetit


Snadné
< 60 min
4,1 (14x)

Britské bochánky hot cross buns jsou skvělé na snídani, svačinu, či jen tak ke kávě. Vydrží poměrně dlouho vláčné a voní kořením a citrusovou kůrou. Nejlepší jsou ale ještě teplé... Bude je milovat doslova celá rodina. 


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 bochánků

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 12 bochánků

Na kříže

Na potření

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 3766 kcal
  • Bílkoviny 118 g
  • Sacharidy 608 g
  • Tuky 79 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/4

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,1/5

Hodnocení receptu

4,1/5
(14 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2019/4

Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích. Apetit, napsáno s chutí

Související články

Hot cross buns

Hot cross buns: Voňavé sladké bochánky, které potěší nejen na Velikonoce

Voňavé kořeněné bochánky s křížkem ze světlého těsta jsou tradičním britským pečivem, konzumovaným zejména v období Velikonoc. Hot cross buns mají bohatou historii sahající až do počátků minulého tisíciletí. Jak se proměnila příprava sladkých bochánků, proč jsou spojované s Velikonocemi a čím je vylepšit k dokonalosti?