Blesková večeře, díky které budete mít víc času užít si všechnu prázdninovou zábavu. A taky – tyhle těstoviny se dají vařit třeba i v kotlíku u stanu či v jiných polních podmínkách. Ostré těstoviny se slaninou a ricottou se stane vaším nepostradatelným letním receptem.
Suroviny
olivový olej
1
PL
slanina
100
g
sušená, na nudličky
chilli paprička
1
ks
na plátky, nebo více, podle chuti
česnek
2
stroužky
nadrobno
ricotta
250
g
bazalka
1
svazek
otrhané lístky
těstoviny
400
g
krátké
sůl mořská
na posypání
Postup
1
V pánvi na oleji opékejte slaninu a chilli papričku. Když je slanina zlatavá, přidejte česnek a míchejte 30 sekund.
2
Pak stáhněte z ohně a vmíchejte ricottu. Osolte a vraťte na chvilku na oheň, aby se ricotta prohřála.
3
Vypněte a vmíchejte bazalku (část si ponechte na ozdobení).
4
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slité je promíchejte s omáčkou a podávejte posypané parmazánem a zbylou bazalkou.
Komentáře
Dnes jsme vyzkoušeli... a chválíme redakci! Vynikající rychlý recept. Pro zeleninové nadšence, jako jsem já, ještě klidně přidejte ke své porci pár pokrájených třešňových rajčátek.