Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ostré těstoviny se slaninou a ricottou

Ostré těstoviny se slaninou a ricottou

4.5/5 Počet hodnocení: 27
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2288 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 227 g
Tuky 97 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Blesková večeře, díky které budete mít víc času užít si všechnu prázdninovou zábavu. A taky – tyhle těstoviny se dají vařit třeba i v kotlíku u stanu či v jiných polních podmínkách. 

Suroviny

olivový olej 1 PL
slanina 100 g
sušená, na nudličky
na plátky, nebo více, podle chuti
česnek 2 stroužky
nadrobno
ricotta 250 g
bazalka 1 svazek
otrhané lístky
těstoviny 400 g
krátké
sůl mořská
na posypání

Postup

1

V pánvi na oleji opékejte slaninu a chilli papričku. Když je slanina zlatavá, přidejte česnek a míchejte 30 sekund.

2

Pak stáhněte z ohně a vmíchejte ricottu. Osolte a vraťte na chvilku na oheň, aby se ricotta prohřála.

3

Vypněte a vmíchejte bazalku (část si ponechte na ozdobení).

4

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slité je promíchejte s omáčkou a podávejte posypané parmazánem a zbylou bazalkou. 

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/7

Komentáře

22.07.2015 13:32

Dnes jsme vyzkoušeli... a chválíme redakci! Vynikající rychlý recept. Pro zeleninové nadšence, jako jsem já, ještě klidně přidejte ke své porci pár pokrájených třešňových rajčátek.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...