Zázrak z obyčejných flíčků dokáže pár malých fint: máslo na dně pekáče, těstoviny uvařené spolu s uzeným masem a taky ta trocha pepře navrch.
Suroviny
široké nudle a fleky
1
bal
500 g
slanina
50
g
na kostičky
máslo
2
PL
uzené maso
200
g
libové, na kostičky
vejce
5
ks
prošlehaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
k podávání
Postup
1
Flíčky a uzené maso dejte do vroucí osolené vody a uvařte je podle návodu na obalu.
2
V remosce nebo pekáči rozpusťte máslo.
3
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
4
Slaninu lehce opečte na pánvi.
5
S uvolněným tukem ji přelijte do mísy, přidejte flíčky s uzeným masem a prošlehaná, osolená a opepřená vejce.
6
Směs promíchejte, přesuňte do pekáče a dejte na 15 minut zapékat, aby byly šunkofleky krásně zlaté.
Podávejte s kyselou okurkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20 jídel, která děti milují(21 receptů)
- 12x nejoblíbenější dětská jídla(12 receptů)
- Jako od maminky: 36 ověřených tradičních receptů(36 receptů)
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů)
- 35x zapečené těstoviny: Nostalgie v moderním kabátu(36 receptů)
- Hvězdný oběd za pár korun: 9 receptů na šunkofleky plus tipy, jak je vylepšit(9 receptů)