Zázrak z obyčejných flíčků dokáže pár malých fint: máslo na dně pekáče, těstoviny uvařené spolu s uzeným masem a taky ta trocha pepře navrch.
Suroviny
široké nudle a fleky
1
bal
500 g
slanina
50
g
na kostičky
máslo
2
PL
uzené maso
200
g
libové, na kostičky
vejce
5
ks
prošlehaná
sůl
pepř
čerstvě mletý
okurky nakládané
k podávání
Postup
1
Flíčky a uzené maso dejte do vroucí osolené vody a uvařte je podle návodu na obalu.
2
V remosce nebo pekáči rozpusťte máslo.
3
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
4
Slaninu lehce opečte na pánvi.
5
S uvolněným tukem ji přelijte do mísy, přidejte flíčky s uzeným masem a prošlehaná, osolená a opepřená vejce.
6
Směs promíchejte, přesuňte do pekáče a dejte na 15 minut zapékat, aby byly šunkofleky krásně zlaté.
Podávejte s kyselou okurkou.
Komentáře
Viktor Kozánek
22.03.2017 23:47
a co se jako dělá s tou ve
a co se jako dělá s tou ve vodě uvařenou slaninou...? Nemá se spíš s flíčkama vařit to maso...?
Martina Zajícová
23.03.2017 14:35
Děkujeme za upozornění,
Děkujeme za upozornění, recept už by měl být v pořádku.