0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné na 14 chlebů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3549 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 730 g
Tuky 20 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z uvedeného množství připravíte 14 chlebů o váze 150–200 g. Kulatý křupavý chléb můžete vytvarovat i do větších bochánků.

Suroviny

mouka semolina 1 kg
+ na podsypání
droždí čerstvé 8 g
lze nahradit 85 g kvásku
sůl 10 g
voda 500 ml
olivový olej
extra panenský

1 Mouku vysypte na vál a udělejte do ní důlek. K jedné straně přidejte droždí nebo kvásek a k druhé nasypte sůl. Přilijte trochu vody a začněte zpracovávat těsto. Vodu zapracovávejte postupně, těsto by mělo být tuhé, ale přesto lehce lepit.

2 Těsto můžete připravit i v robotu s hnětacím hákem (nejdřív ho hněťte pomalu 12 minut, pak při vyšší rychlosti asi 15 minut).

3 Hotové těsto přendejte do olejem vymazané nádoby, povrch také potřete olejem a nechte ho 2,5 hodiny kynout.

4 Vykynuté těsto vyklopte na silně pomoučněný vál, posypte moukou i svrchu a prsty roztlačte do stran. Pomocí stěrky ukrojte silnější pruh a z něj pak trhejte jednotlivé bochánky. Rozdělte je na plech a nechte ještě 10 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC asi 60 minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit