0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné na 14 chlebů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3549 kcal
Bílkoviny 121 g
Sacharidy 730 g
Tuky 20 g
Vláknina 40 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Z uvedeného množství připravíte 14 chlebů o váze 150–200 g. Kulatý křupavý chléb můžete vytvarovat i do větších bochánků.

Suroviny

mouka semolina 1 kg
+ na podsypání
droždí čerstvé 8 g
lze nahradit 85 g kvásku
sůl 10 g
voda 500 ml
olivový olej
extra panenský

1 Mouku vysypte na vál a udělejte do ní důlek. K jedné straně přidejte droždí nebo kvásek a k druhé nasypte sůl. Přilijte trochu vody a začněte zpracovávat těsto. Vodu zapracovávejte postupně, těsto by mělo být tuhé, ale přesto lehce lepit.

2 Těsto můžete připravit i v robotu s hnětacím hákem (nejdřív ho hněťte pomalu 12 minut, pak při vyšší rychlosti asi 15 minut).

3 Hotové těsto přendejte do olejem vymazané nádoby, povrch také potřete olejem a nechte ho 2,5 hodiny kynout.

4 Vykynuté těsto vyklopte na silně pomoučněný vál, posypte moukou i svrchu a prsty roztlačte do stran. Pomocí stěrky ukrojte silnější pruh a z něj pak trhejte jednotlivé bochánky. Rozdělte je na plech a nechte ještě 10 minut kynout. Pečte v troubě předehřáté na 180 ºC asi 60 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/6

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč