0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krůtí stehna

Pečená krůtí stehna
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená krůtí stehna

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2689 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 355 g
Tuky 54 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je snad něco lepšího než pečínka? Maso, které je šťavnaté a upečené tak, že odpadává od kosti, dokonalá šťávička, k tomu spousta zeleniny... Pečená krůtí stehna to splňují všechno. Co chtít víc?

Suroviny

rozdělená na horní stehno a paličku
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na půlkolečka
pórek 1 ks
nakrájený na půlkolečka
řapíkatý celer 4 ks
česnek 8 stroužků
petrželka 2 hrsti
nasekaná
tymián 3 snítky
lístky otrhané
vývar kuřecí 750 ml
mrkev 8 ks
nakrájené na šikmá kolečka
jáhly 300 g
lze nahradit bulgurem

Postup

1

Krůtí stehna osolte a opepřete. V hlubším pekáčku rozpalte olej a krůtí stehna na něm opečte ze všech stran.

2

Vyjměte a do pekáčku vsypte cibuli, pórek, celer a česnek, opékejte 5 minut a přilijte víno.

3

Přisypte polovinu petržele, tymián, přiveďte k varu a nechte víno krátce svařit.

4

Krůtí stehna vraťte do pekáčku, přilijte vývar a dejte do trouby vyhřáté na 180°C.

5

Pečte zhruba hodinu, hodinu a půl. Dvakrát až třikrát v průběhu pečení maso otočte.

6

Přibližně 20 minut před koncem přidejte mrkev.

7

Jáhly (bulgur) uvařte dle návodu na obalu.

8

Upečená krůtí stehna vyjměte z pekáče, pokud je v něm příliš tekutiny, svařte ji.

9

Uvařenou přílohu vmíchejte do šťávy se zeleninou v pekáčku a podávejte k masu. Ozdobte zbylou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Na stehnech je vynikající maso s krátkými vlákny, krásně šťavnaté a po upečení křehké a jemné. Stejně vhodná jsou i kuřecí stehna. Pokud nechcete servírovat maso v celku, můžete je opatrně zbavit kostí – půjdou z měkkého masa snadno vyloupnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč