0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečená krůtí stehna

Pečená krůtí stehna
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečená krůtí stehna

3.8 / 5. Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2689 kcal
Bílkoviny 117 g
Sacharidy 355 g
Tuky 54 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je snad něco lepšího než pečínka? Maso, které je šťavnaté a upečené tak, že odpadává od kosti, dokonalá šťávička, k tomu spousta zeleniny... Pečená krůtí stehna to splňují všechno. Co chtít víc?

Suroviny

krůtí stehna 2 ks
rozdělená na horní stehno a paličku
rostlinný olej 2 PL
cibule 1 ks
nakrájená na půlkolečka
pórek 1 ks
nakrájený na půlkolečka
řapíkatý celer 4 ks
česnek 8 stroužků
víno bílé 300 ml
petrželka 2 hrsti
nasekaná
tymián 3 snítky
lístky otrhané
vývar kuřecí 750 ml
mrkev 8 ks
nakrájené na šikmá kolečka
jáhly 300 g
lze nahradit bulgurem

Postup

1

Krůtí stehna osolte a opepřete. V hlubším pekáčku rozpalte olej a krůtí stehna na něm opečte ze všech stran.

2

Vyjměte a do pekáčku vsypte cibuli, pórek, celer a česnek, opékejte 5 minut a přilijte víno.

3

Přisypte polovinu petržele, tymián, přiveďte k varu a nechte víno krátce svařit.

4

Krůtí stehna vraťte do pekáčku, přilijte vývar a dejte do trouby vyhřáté na 180°C.

5

Pečte zhruba hodinu, hodinu a půl. Dvakrát až třikrát v průběhu pečení maso otočte.

6

Přibližně 20 minut před koncem přidejte mrkev.

7

Jáhly (bulgur) uvařte dle návodu na obalu.

8

Upečená krůtí stehna vyjměte z pekáče, pokud je v něm příliš tekutiny, svařte ji.

9

Uvařenou přílohu vmíchejte do šťávy se zeleninou v pekáčku a podávejte k masu. Ozdobte zbylou petrželkou.

NĚCO NAVÍC
Na stehnech je vynikající maso s krátkými vlákny, krásně šťavnaté a po upečení křehké a jemné. Stejně vhodná jsou i kuřecí stehna. Pokud nechcete servírovat maso v celku, můžete je opatrně zbavit kostí – půjdou z měkkého masa snadno vyloupnout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit