Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s perličkami

Perličky byly v minulosti častými obyvateli venkovských dvorů. Dnes se s nimi setkáváme spíše vzácně. Jejich název je odvozen od kropenatého peří, které vypadá, jako by bylo poseté drobnými perlami. Maso perliček má vynikající chuť, srovnatelnou s bažantím. Během tepelné úpravy má tendenci se vysoušet, tomu však lze zabránit například zabalením kousků masa do plátků slaniny nebo prošpikováním

...

 

  • Unikátní chuť masa perliček skvěle podtrhuje koření na zvěřinu, kořenovová zelenina a červené víno.
  • Báječnou variantou je příprava ve středomořském stylu s rajčaty, paprikou, olivami a bylinkami.
  • Klasická úprava zahrnuje perličku na kmíně doplněnou bramborovými knedlíky a dušeným zelím.

Maso perliček je bohaté na proteiny a má nízký obsah tuku — prsa obsahují asi 1 % tuku, zatímco v stehnech je to přibližně 2,7 %. Jejich kůže má typický modravý nádech a maso je o něco tmavší než u konvenční drůbeže. Na trh se dostávají jedinci o váze kolem 500 – 600 gramů. 

  • Původně mají perličky domov v Africe, chovají se však hlavně ve Francii a jsou vysoce ceněny v italské gastronomii. 
  • Perliččí vejce nejenže skvěle chutnají, ale také obsahují víc vitamínů než ta slepičí. Mají také delší trvanlivost. Při teplotách mezi 4 až 6°C mohou zůstat čerstvá až 90 dní.

Mohlo by se vám líbit: 

 


Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč