Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recepty s perličkami

Perličky byly v minulosti častými obyvateli venkovských dvorů. Dnes se s nimi setkáváme spíše vzácně. Jejich název je odvozen od kropenatého peří, které vypadá, jako by bylo poseté drobnými perlami. Maso perliček má vynikající chuť, srovnatelnou s bažantím. Během tepelné úpravy má tendenci se vysoušet, tomu však lze zabránit například zabalením kousků masa do plátků slaniny nebo prošpikováním

...

 

  • Unikátní chuť masa perliček skvěle podtrhuje koření na zvěřinu, kořenovová zelenina a červené víno.
  • Báječnou variantou je příprava ve středomořském stylu s rajčaty, paprikou, olivami a bylinkami.
  • Klasická úprava zahrnuje perličku na kmíně doplněnou bramborovými knedlíky a dušeným zelím.

Maso perliček je bohaté na proteiny a má nízký obsah tuku — prsa obsahují asi 1 % tuku, zatímco v stehnech je to přibližně 2,7 %. Jejich kůže má typický modravý nádech a maso je o něco tmavší než u konvenční drůbeže. Na trh se dostávají jedinci o váze kolem 500 – 600 gramů. 

  • Původně mají perličky domov v Africe, chovají se však hlavně ve Francii a jsou vysoce ceněny v italské gastronomii. 
  • Perliččí vejce nejenže skvěle chutnají, ale také obsahují víc vitamínů než ta slepičí. Mají také delší trvanlivost. Při teplotách mezi 4 až 6°C mohou zůstat čerstvá až 90 dní.

Mohlo by se vám líbit: 

 


Celý popis