Pečené brokolicové nočky

Pečené brokolicové nočky

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 796 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 88 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete omáčky, určitě si k nim oblíbíte tyhle nočky, výborné budou třeba k ragú z pomalu dušeného hovězího krku. Skvělé jsou i jako předkrm nebo jako zobání k televizi – třeba s pikantním rajčatovým dipem.

Suroviny

brokolice 2 hrnky
na růžičky, čerstvá nebo mražená a povolená
vejce 1 ks
cibule červená 1 ks
menší, nadrobno
čedar 0.25 hrnku
strouhaný
strouhanka 0.33 hrnku
nejlépe panko
petrželka 2 PL
hladkolistá, najemno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě namletý

1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Bro- kolici 1 minutu povařte ve vroucí vodě a poté rovnou přesuňte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu i křupavost.

2 Brokolici osušte, nasekejte na- drobno nožem nebo v robotu a smíchejte se zbylými ingrediencemi (strouhanku přidávejte postupně, aby směs nebyla příliš suchá a držela pohromadě). Ze směsi tvořte malé válečky a rozložte je na plech. Vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut dozlatova, v polovině pečení obraťte. Vyjměte z trouby a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/6

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit