Pečené brokolicové nočky

Pečené brokolicové nočky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 796 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 88 g
Tuky 28 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud milujete omáčky, určitě si k nim oblíbíte tyhle nočky, výborné budou třeba k ragú z pomalu dušeného hovězího krku. Skvělé jsou i jako předkrm nebo jako zobání k televizi – třeba s pikantním rajčatovým dipem.

Suroviny

brokolice 2 hrnky
na růžičky, čerstvá nebo mražená a povolená
vejce 1 ks
cibule červená 1 ks
menší, nadrobno
čedar 0.25 hrnku
strouhaný
strouhanka 0.33 hrnku
nejlépe panko
petrželka 2 PL
hladkolistá, najemno nakrájená
sůl
pepř
čerstvě namletý

1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Bro- kolici 1 minutu povařte ve vroucí vodě a poté rovnou přesuňte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu i křupavost.

2 Brokolici osušte, nasekejte na- drobno nožem nebo v robotu a smíchejte se zbylými ingrediencemi (strouhanku přidávejte postupně, aby směs nebyla příliš suchá a držela pohromadě). Ze směsi tvořte malé válečky a rozložte je na plech. Vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut dozlatova, v polovině pečení obraťte. Vyjměte z trouby a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...

Obchod Apetit