Pokud milujete omáčky, určitě si k nim oblíbíte tyhle nočky, výborné budou třeba k ragú z pomalu dušeného hovězího krku. Skvělé jsou i jako předkrm nebo jako zobání k televizi – třeba s pikantním rajčatovým dipem.
Suroviny
1 Troubu předehřejte na 200°C, plech vyložte pečicím papírem. Bro- kolici 1 minutu povařte ve vroucí vodě a poté rovnou přesuňte do ledové vody, zachová si tak svěží barvu i křupavost.
2 Brokolici osušte, nasekejte na- drobno nožem nebo v robotu a smíchejte se zbylými ingrediencemi (strouhanku přidávejte postupně, aby směs nebyla příliš suchá a držela pohromadě). Ze směsi tvořte malé válečky a rozložte je na plech. Vložte do trouby a pečte zhruba 20 minut dozlatova, v polovině pečení obraťte. Vyjměte z trouby a podávejte.