Připravte si domácí špecle. Osmahnuté jsou báječné se špenátem i mangoldem.
1 Mouku prosijte do mísy, doprostřed do důlku rozklepněte vejce. Přidejte sůl a muškátový ořech, vlijte mléko. Rukama vypracujte těsto. Přilijte horkou vodu. Směs jemně asi třicet sekund promíchávejte, těstíčko by mělo být řídké. Nechte půl hodiny v chladu. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2 Lis či cedník s 5mm otvory dejte nad hrnec, vlijte těsto, protlačujte je otvory. Vařte po částech. Uvařené nočky vyberte, propláchněte ledovou vodou, nechte okapat.
3 Nočky osmahněte na oleji a másle, přidejte natrhaný omytý špenát a nechte lehce zavadnout. Vmíchejte sýr, posypte chilli papričkou a podávejte.
Recept je převzatý z kuchařky Vaří šéfkuchaři (Ikar).