Připravte si domácí špecle. Osmahnuté jsou báječné se špenátem i mangoldem.
Suroviny
mouka pšeničná hladká
220
g
typ 00
vejce
2
ks
sůl
1
špetka
muškátový oříšek
1
špetka
mletý
mléko
5
PL
a 5 lžic horké vody
olivový olej
1
PL
máslo
30
g
špenát
350
g
strouhaný (nemusí být)
chilli paprička
1
ks
červená
Postup
1
Mouku prosijte do mísy, doprostřed do důlku rozklepněte vejce. Přidejte sůl a muškátový ořech, vlijte mléko. Rukama vypracujte těsto. Přilijte horkou vodu. Směs jemně asi třicet sekund promíchávejte, těstíčko by mělo být řídké. Nechte půl hodiny v chladu. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.
2
Lis či cedník s 5mm otvory dejte nad hrnec, vlijte těsto, protlačujte je otvory. Vařte po částech. Uvařené nočky vyberte, propláchněte ledovou vodou, nechte okapat.
3
Nočky osmahněte na oleji a másle, přidejte natrhaný omytý špenát a nechte lehce zavadnout. Vmíchejte sýr, posypte chilli papričkou a podávejte.
Recept je převzatý z kuchařky Vaří šéfkuchaři (Ikar).