0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špecle (nočky)

Špecle (nočky)
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špecle (nočky)

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1659 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 169 g
Tuky 72 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Připravte si domácí špecle. Osmahnuté jsou báječné se špenátem i mangoldem.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
typ 00
vejce 2 ks
sůl 1 špetka
muškátový oříšek 1 špetka
mletý
mléko 5 PL
a 5 lžic horké vody
olivový olej 1 PL
máslo 30 g
špenát 350 g
parmazán
strouhaný (nemusí být)
chilli paprička 1 ks
červená

1 Mouku prosijte do mísy, doprostřed do důlku rozklepněte vejce. Přidejte sůl a muškátový ořech, vlijte mléko. Rukama vypracujte těsto. Přilijte horkou vodu. Směs jemně asi třicet sekund promíchávejte, těstíčko by mělo být řídké. Nechte půl hodiny v chladu. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu.

2 Lis či cedník s 5mm otvory dejte nad hrnec, vlijte těsto, protlačujte je otvory. Vařte po částech. Uvařené nočky vyberte, propláchněte ledovou vodou, nechte okapat.

3 Nočky osmahněte na oleji a másle, přidejte natrhaný omytý špenát a nechte lehce zavadnout. Vmíchejte sýr, posypte chilli papričkou a podávejte.

 

Recept je převzatý z kuchařky Vaří šéfkuchaři (Ikar).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit