Štavnaté maso a křehkou zeleninu provoněnou čerstvými bylinkami si vychutnejte jen tak nebo doplňte pečivem, arabským chlebem či rýží.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Maso odblaňte, omyjte, osušte, rozkrojte napříč na 4 stejné špalíčky a osolte. Prošlehejte v misce olej s citronovou šťávou a pepřem a vložte maso. Obalte ho v marinádě a nechte chvíli odležet.
Mezitím omyjte a připravte zeleninu. Cukety podélně rozpulte, oloupanou cibuli nakrájejte na klínky. Palici česneku rozpulte nebo rozeberte na stroužky. Papriku překrojte na větší kusy.
Na plech rozložte díly masa a ke každému přichyťte plátkem slaniny lístek šalvěje. Přidejte cukety a všechnu zeleninu, posypte bylinkami a zakapejte zbylým olejem po marinování.
Pečte v předehřáté troubě 15–25 minut, dokud zelenina nezměkne a panenka není propečená. Před podáváním nechte chvíli odpočinout, aby se chutě a šťávy rozležely.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )