0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečené cukety s vepřovou panenkou

Pečené cukety s vepřovou panenkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 37
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4237 kcal
Bílkoviny 152 g
Sacharidy 112 g
Tuky 353 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Štavnaté maso a křehkou zeleninu provoněnou čerstvými bylinkami si vychutnejte jen tak nebo doplňte pečivem, arabským chlebem či rýží.

Suroviny

panenka 2 ks
celkem cca 800 g
sůl
pepř barevný 1 ČL
drcený
olivový olej 5 PL
nebo 6, podle potřeby
citronová štáva
z 1 velkého citronu
pancetta 4 plátky
či prorostlá slanina
cuketa 8 ks
malá, asi 10cm (zelená i žlutá)
cibule červená 2 ks
paprika červená 1 ks
zbavená semeníku
česnek 1 ks
celá palice
rozmarýn 2 snítky
tymián 2 snítky
šalvěj 2 snítky
+ 4 lístky na maso

1 Předehřejte troubu na 200 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Maso odblaňte, omyjte, osušte, rozkrojte napříč na 4 stejné špalíčky a osolte. Prošlehejte v misce olej s citronovou šťávou a pepřem a vložte maso. Obalte ho v marinádě a nechte chvíli odležet. Mezitím omyjte a připravte zeleninu. Cukety podélně rozpulte, oloupanou cibuli nakrájejte na klínky. Palici česneku rozpulte nebo rozeberte na stroužky. Papriku překrojte na větší kusy. Na plech rozložte díly masa a ke každému přichyťte plátkem slaniny lístek šalvěje. Přidejte cukety a všechnu zeleninu, posypte bylinkami a zakapejte zbylým olejem po marinování.

2 Pečte v předehřáté troubě 15–25 minut, dokud zelenina nezměkne a panenka není propečená. Před podáváním nechte chvíli odpočinout, aby se chutě a šťávy rozležely.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit