Recepty s kroketami
Krokety se připravují smažením z bramborové hmoty, která vynikne smícháním vařených brambor s dalšími ingrediencemi, jako je sýr, mouka, nebo dokonce různé druhy zeleniny. Tato směs je tvarována do tyčinek nebo válečků, obalena vajíčkem a strouhankou a následně smažena dozlatova. Po usmažení je vhodné krokety osušit papírovým ubrouskem, aby se odsál přebytečný tuk. Krokety mohou být výtečnou přílohou nebo hlavním jídlem. Lze je podávat s různými omáčkami.
Tipy:
- Pokud chcete snížit kalorický obsah, můžete krokety péct v troubě namísto smažení.
- Experimentujte s různými náplněmi a kořením podle vašich chutí.
Zobrazit celý popis ›
Všechny kategorie článků
- Apetit
-
- Měsíčník
- 132 stran
- Aktuální číslo 5/2025
-
Časopis Apetit je psán s opravdovou chutí a je určen nové generaci žen a mužů, pro které je vaření spíše koníčkem a společenskou zábavou než nutnostíCelý popis
-
Náhled
-
- Květnové číslo Apetitu, přináší čerstvou jarní zeleninu v mnoha podobách – v salátech, jako přílohu k pečenému masu, v sladkých dezertech.
-