0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Hodnocení receptu
4.1 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4869 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 424 g
Tuky 325 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

Korpus
sušenky 180 g
máslo 80 g
čokoláda 50 g
Náplň
krémový sýr 300 g
zakysaná smetana 100 g
smetana ke šlehání 200 g
moučkový cukr 150 g
želatina 10 g
pistáciová pasta 30 g
bílá čokoláda 200 g
kardamom 3 g
Zdobení
pistácie
bílá čokoláda

Postup

1

Na korpus si rozdrtíme sušenky, které smícháme s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Pořádně promícháme a takto připravenou směs napěchujeme do formy o průměru 24 cm. Uhladíme lžičkou.

2

Korpus vložíme do lednice ztuhnout a mezitím si připravíme náplň.

3

Náplň připravíme tak, že svaříme 150g smetany, kterou nalijeme do mísy s bílou čokoládou a pistáciovou pastou.

4

Necháme minutu stát a poté pozvolna metličkou vymícháme do hadké konzistence.

5

Necháme vychladnout při pokojové teplotě a dáme do lednice alepsoň na hodinu ztuhnut. Mezitím párkrát promícháme.

6

Když je pistáciový krém vychladlý,namočíme si želatinové plátky do studené vody.

7

Vyšleháme sýr, zbytek smetany, cukr a kardamon do nadýchané pěny.

8

Přidáme pistáciový krém a vyšleháme do pevné konzistence. 

9

Naboptnalé želatinové plátky si roztopíme s trochou vody a smícháme s krémem.

10

Naneseme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.

11

Krém vyndáme z formy, ozdobíme drcenými pistáciemi a bílou čokoládou.

12

Počkejte na ochutnání do druhého dne a budete ještě více překvapeni chutí.

Autor: Pluhařová

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč