Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou si vychutnejte nejlépe druhý den. Všechny chutě se propojí a krém dokonale ztuhne. Cheesecake sice vyžaduje trochu času a úsilí, ovšem obojí se vyplatí do tohoto dortu investovat.
Suroviny
Postup
Na korpus si rozdrťte sušenky, které smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Pořádně promíchejte a takto připravenou směs napěchujte do formy o průměru 24 cm. Uhlaďte lžičkou.
Korpus vložte do lednice ztuhnout a mezitím si připravte náplň.
Náplň připravíte tak, že svaříte 150 g smetany, kterou nalijete do mísy s bílou čokoládou a pistáciovou pastou.
Nechte minutu stát a poté pozvolna metličkou vymíchejte do hadké konzistence.
Nechte vychladnout při pokojové teplotě a dejte do lednice alepsoň na hodinu ztuhnut. Mezitím párkrát promíchejte.
Když je pistáciový krém vychladlý, namočte želatinové plátky do studené vody.
Vyšlehejte sýr, zbytek smetany, cukr a kardamon do nadýchané pěny.
Přidejte pistáciový krém a vyšlehejte do pevné konzistence.
Nabobtnalé želatinové plátky rozmíchejte v troše vody a smíchejte s krémem.
Naneste na vychladlý korpus a dejte do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.
Dort vyndejte z formy, ozdobte drcenými pistáciemi a bílou čokoládou.
Počkejte na ochutnání do druhého dne a budete ještě více překvapeni chutí.