Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou a kardamonem

Hodnocení receptu
4.1/5 Počet hodnocení: 47
Více než hodinu Snadné 12 porcí

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4869 kcal
Bílkoviny 73 g
Sacharidy 424 g
Tuky 325 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pistáciový cheesecake s bílou čokoládou si vychutnejte nejlépe druhý den. Všechny chutě se propojí a krém dokonale ztuhne. Cheesecake sice vyžaduje trochu času a úsilí, ovšem obojí se vyplatí do tohoto dortu investovat.

Suroviny

Korpus
sušenky 180 g
Náplň
plátková
kardamom 3 g
Zdobení
pistácie

Postup

1

Na korpus si rozdrťte sušenky, které smíchejte s rozpuštěnou čokoládou a máslem. Pořádně promíchejte a takto připravenou směs napěchujte do formy o průměru 24 cm. Uhlaďte lžičkou.

2

Korpus vložte do lednice ztuhnout a mezitím si připravte náplň.

3

Náplň připravíte tak, že svaříte 150 g smetany, kterou nalijete do mísy s bílou čokoládou a pistáciovou pastou.

4

Nechte minutu stát a poté pozvolna metličkou vymíchejte do hadké konzistence.

5

Nechte vychladnout při pokojové teplotě a dejte do lednice alepsoň na hodinu ztuhnut. Mezitím párkrát promíchejte.

6

Když je pistáciový krém vychladlý, namočte želatinové plátky do studené vody.

7

Vyšlehejte sýr, zbytek smetany, cukr a kardamon do nadýchané pěny.

8

Přidejte pistáciový krém a vyšlehejte do pevné konzistence. 

9

Nabobtnalé želatinové plátky rozmíchejte v troše vody a smíchejte s krémem.

10

Naneste na vychladlý korpus a dejte do lednice ztuhnout. Nejlépe do druhého dne.

11

Dort vyndejte z formy, ozdobte drcenými pistáciemi a bílou čokoládou.

12

Počkejte na ochutnání do druhého dne a budete ještě více překvapeni chutí.

Autor: Pluhařová

Apetit magazín