Tymián a houby jdou krásně dohromady. Po upečení jejich chuť doladí ještě čerstvě nastrouhaný parmazán.
Suroviny
⅛
ks
základní těsto na pizzu
mascarpone
100
g
česnek
1
stroužek
prolisovaný
sůl
sušené houby
hrst
žampiony
6
ks
očištěné
olivový olej
2
PL
tymián
1
ČL
čerstvé lístky
Postup
1
Sušené houby vložte do mističky, zalijte je vroucí vodou a nechte chvíli máčet, aby změkly. Pak je slijte a vymačkejte z nich vodu. Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte.
2
Žampiony nakrájejte na plátky a začněte je opékat v pánvi na olivovém oleji. Jakmile změknou, přidejte k nim sušené hříbky. Promíchejte, vsypte tymián, osolte a stáhněte z plotny.
3
Vyválené těsto na pizzu potřete ochuceným mascarpone a rozprostřete na něj houby. Dejte péct do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazit. Po upečení ještě pizzu posypte hoblinkami parmazánu.