Pizza s houbami a mascarpone

Pizza s houbami a mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 824 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 26 g
Tuky 69 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tymián a houby jdou krásně dohromady. Po upečení jejich chuť doladí ještě čerstvě nastrouhaný parmazán.

Suroviny

0.13 ks
základní těsto na pizzu
mascarpone 100 g
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
sušené houby hrst
žampiony 6 ks
očištěné
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
čerstvé lístky
parmazán

1 Sušené houby vložte do mističky, zalijte je vroucí vodou a nechte chvíli máčet, aby změkly. Pak je slijte a vymačkejte z nich vodu. Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte.

2 Žampiony nakrájejte na plátky a začněte je opékat v pánvi na olivovém oleji. Jakmile změknou, přidejte k nim sušené hříbky. Promíchejte, vsypte tymián, osolte a stáhněte z plotny.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete ochuceným mascarpone a rozprostřete na něj houby. Dejte péct do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazit. Po upečení ještě pizzu posypte hoblinkami parmazánu.

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit