Pizza s houbami a mascarpone

Pizza s houbami a mascarpone

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 824 kcal
Bílkoviny 22 g
Cukr 26 g
Tuky 69 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Tymián a houby jdou krásně dohromady. Po upečení jejich chuť doladí ještě čerstvě nastrouhaný parmazán.

Suroviny

0.13 ks
základní těsto na pizzu
mascarpone 100 g
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
sušené houby hrst
žampiony 6 ks
očištěné
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
čerstvé lístky
parmazán

1 Sušené houby vložte do mističky, zalijte je vroucí vodou a nechte chvíli máčet, aby změkly. Pak je slijte a vymačkejte z nich vodu. Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte.

2 Žampiony nakrájejte na plátky a začněte je opékat v pánvi na olivovém oleji. Jakmile změknou, přidejte k nim sušené hříbky. Promíchejte, vsypte tymián, osolte a stáhněte z plotny.

3 Vyválené těsto na pizzu potřete ochuceným mascarpone a rozprostřete na něj houby. Dejte péct do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazit. Po upečení ještě pizzu posypte hoblinkami parmazánu.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit