Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pizza s houbami a mascarpone

Pizza s houbami a mascarpone

4.3/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné na 1 pizzu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 824 kcal
Bílkoviny 22 g
Sacharidy 26 g
Tuky 69 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tymián a houby jdou krásně dohromady. Po upečení jejich chuť doladí ještě čerstvě nastrouhaný parmazán.

Suroviny

ks
základní těsto na pizzu
česnek 1 stroužek
prolisovaný
sůl
očištěné
olivový olej 2 PL
tymián 1 ČL
čerstvé lístky

Postup

1

Sušené houby vložte do mističky, zalijte je vroucí vodou a nechte chvíli máčet, aby změkly. Pak je slijte a vymačkejte z nich vodu. Mascarpone smíchejte s prolisovaným česnekem a osolte.

2

Žampiony nakrájejte na plátky a začněte je opékat v pánvi na olivovém oleji. Jakmile změknou, přidejte k nim sušené hříbky. Promíchejte, vsypte tymián, osolte a stáhněte z plotny.

3

Vyválené těsto na pizzu potřete ochuceným mascarpone a rozprostřete na něj houby. Dejte péct do trouby rozehřáté na maximum nebo zamrazit. Po upečení ještě pizzu posypte hoblinkami parmazánu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...