Křupavá zapečená bageta doslova napěchovaná tekoucím sýrem, šunkou, žampiony a dalšími dobrotami? Takovou snídani si necháme líbit!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 190°C. Na střední pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání opékejte dosklovita. Na poslední minutu přidejte česnek. Pak přihoďte do pánve houby, zvyšte plamen a opékejte dozlatova. Osolte, opepřete, nechte vychladnout.
V míse rozšlehejte vejce, smetanu, hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte většinu sýra, menší část si nechte na posypání.
Zubatým nožem veďte středem bagety 1,5 cm hluboký řez, nedokrojte však úplně do konce. Rukama pečivo rozevřete a vydlabejte část střídy (z části střídy můžete udělat kuličky a ucpat jimi konce řezu bagety, abyste si pojistili, že náplň neuteče). Nalámejte špejli na vhodnou délku a udělejte z ní rozpory, aby se bageta co nejvíce rozevřela. Opatrně vlijte vaječnou směs, na ni naložte vymačkaný špenát, opečené houby a kostičky šunky. Posypte zbylým sýrem.
Položte bagetu na plech a dejte do trouby. Pečte, dokud vaječná směs uprostřed nezpevní a sýr se nerozteče, zhruba cca 15 minut. Nechte pár minut vychladnout, vyndejte špejlové rozpory a poté nakrájejte zubatým nožem na porce.
NĚCO NAVÍC
Nepodceňte výběr pečiva,musíbýt málo drobivé, s pevnou kůrkou. Máte-li obavu, že náplň vyteče, obalte dno a boky bagety alobalem.