Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněná zapečená bageta
Plněná zapečená bageta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněná zapečená bageta

3.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 45 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 233 g
Sacharidy 76 g
Tuky 233 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá zapečená bageta doslova napěchovaná tekoucím sýrem, šunkou, žampiony a dalšími dobrotami? Takovou snídani si necháme líbit!

Suroviny

olivový olej 1 PL
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
nakrájené na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 5 ks
hořčice dijonská 1 ČL
bageta 1 ks
řemeslná, o délce 50 cm
rozmrazený a dobře vymačkaný
šunka 5 plátků
šunka od kosti, na kostičky

Postup

1

Předehřejte troubu na 190°C. Na střední pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání opékejte dosklovita. Na poslední minutu přidejte česnek. Pak přihoďte do pánve houby, zvyšte plamen a opékejte dozlatova. Osolte, opepřete, nechte vychladnout.

2

V míse rozšlehejte vejce, smetanu, hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte většinu sýra, menší část si nechte na posypání.

3

Zubatým nožem veďte středem bagety 1,5 cm hluboký řez, nedokrojte však úplně do konce. Rukama pečivo rozevřete a vydlabejte část střídy (z části střídy můžete udělat kuličky a ucpat jimi konce řezu bagety, abyste si pojistili, že náplň neuteče). Nalámejte špejli na vhodnou délku a udělejte z ní rozpory, aby se bageta co nejvíce rozevřela. Opatrně vlijte vaječnou směs, na ni naložte vymačkaný špenát, opečené houby a kostičky šunky. Posypte zbylým sýrem.

4

Položte bagetu na plech a dejte do trouby. Pečte, dokud vaječná směs uprostřed nezpevní a sýr se nerozteče, zhruba cca 15 minut. Nechte pár minut vychladnout, vyndejte špejlové rozpory a poté nakrájejte zubatým nožem na porce.

NĚCO NAVÍC
Nepodceňte výběr pečiva,musíbýt málo drobivé, s pevnou kůrkou. Máte-li obavu, že náplň vyteče, obalte dno a boky bagety alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč