Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněná zapečená bageta
Plněná zapečená bageta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněná zapečená bageta

3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 45 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3449 kcal
Bílkoviny 233 g
Sacharidy 76 g
Tuky 233 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Křupavá zapečená bageta doslova napěchovaná tekoucím sýrem, šunkou, žampiony a dalšími dobrotami? Takovou snídani si necháme líbit!

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
malá, nakrájená nadrobno
česnek 2 stroužky
drcené
nakrájené na plátky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 5 ks
hořčice dijonská 1 ČL
bageta 1 ks
řemeslná, o délce 50 cm
rozmrazený a dobře vymačkaný
šunka 5 plátků
šunka od kosti, na kostičky

Postup

1

Předehřejte troubu na 190°C. Na střední pánvi rozehřejte máslo a olivový olej. Vsypte cibuli a za stálého míchání opékejte dosklovita. Na poslední minutu přidejte česnek. Pak přihoďte do pánve houby, zvyšte plamen a opékejte dozlatova. Osolte, opepřete, nechte vychladnout.

2

V míse rozšlehejte vejce, smetanu, hořčici, osolte a opepřete. Vmíchejte většinu sýra, menší část si nechte na posypání.

3

Zubatým nožem veďte středem bagety 1,5 cm hluboký řez, nedokrojte však úplně do konce. Rukama pečivo rozevřete a vydlabejte část střídy (z části střídy můžete udělat kuličky a ucpat jimi konce řezu bagety, abyste si pojistili, že náplň neuteče). Nalámejte špejli na vhodnou délku a udělejte z ní rozpory, aby se bageta co nejvíce rozevřela. Opatrně vlijte vaječnou směs, na ni naložte vymačkaný špenát, opečené houby a kostičky šunky. Posypte zbylým sýrem.

4

Položte bagetu na plech a dejte do trouby. Pečte, dokud vaječná směs uprostřed nezpevní a sýr se nerozteče, zhruba cca 15 minut. Nechte pár minut vychladnout, vyndejte špejlové rozpory a poté nakrájejte zubatým nožem na porce.

NĚCO NAVÍC
Nepodceňte výběr pečiva,musíbýt málo drobivé, s pevnou kůrkou. Máte-li obavu, že náplň vyteče, obalte dno a boky bagety alobalem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2023/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2023/1

Apetit magazín