Suroviny
brambory
brambory
3
ks
slanina
4
plátky
sýr
2
plátky
rostlinný olej
omáčka
zakysaná smetana
3
PL
jogurt bílý
2
PL
bylinky
dle chuti (pažitka, petržel, kerblík, estragon apod.)
sůl
K podávání
rajčata cherry
Postup
1
Brambory opláchnout, rozkrojit napůl, vydlabat opatrně vnitřek a nechat slupku jako mističku,
2
slaninu na nudličky na suchou pánvičku vypéct tuk dokřupava, tvrdý sýr na nudličky, ke slanině,
3
ve friťáku usmažt slupky (5-8 minut),
4
rozehřát gril horní ohřev na 200.
5
Omáčka kys.smetanu, jogurt, creme, osolit, bylinky, promíchat.
6
Slupky okapat, naplnit slaninou se sýrem, zapéct do rozpuštění sýra, servírovat na rukolových listech, půlkami minirajčátek s mističkou s omáčkou (může být i dresink na salát.
Místo slaniny jdou i žampiony.
Foto ilustračné, Zdroj: Pixabay.com