0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

Plněné pečené brambory s houbami & fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1099 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 96 g
Tuky 63 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další varianta na úpravu pečené brambory. Lehce osmahněte žampiony, přidejte jarní cibulku a na závěr ozdobte sýrem feta.

Suroviny

máslo 50 g
jarní cibulka 2 ks
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
brambory 4 ks
pečené

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na středním plameni 50 g másla, přisypte 200 g žampionů (nejlépe krémových), nakrájených na silné plátky. Přidejte 2 jarní cibulky, na tenká kolečka, a 1 lžičku uzené papriky. Za občasného míchání smažte čtyři minuty, aby žampiony změkly.

2 Sejměte z plamene. 100 g sýra feta nechte okapat a rozdrobte na houbovou směs. Jemně promíchejte. Naneste na 4 pečené brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč