0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

Plněné pečené brambory s houbami & fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1099 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 96 g
Tuky 63 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další varianta na úpravu pečené brambory. Lehce osmahněte žampiony, přidejte jarní cibulku a na závěr ozdobte sýrem feta.

Suroviny

máslo 50 g
žampiony 200 g
jarní cibulka 2 ks
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
sýr feta 100 g
brambory 4 ks
pečené

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na středním plameni 50 g másla, přisypte 200 g žampionů (nejlépe krémových), nakrájených na silné plátky. Přidejte 2 jarní cibulky, na tenká kolečka, a 1 lžičku uzené papriky. Za občasného míchání smažte čtyři minuty, aby žampiony změkly.

2 Sejměte z plamene. 100 g sýra feta nechte okapat a rozdrobte na houbovou směs. Jemně promíchejte. Naneste na 4 pečené brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit