Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné pečené brambory s houbami & fetou
Plněné pečené brambory s houbami & fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Plněné pečené brambory s houbami & fetou

4.8/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1099 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 96 g
Tuky 63 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Další varianta na úpravu pečené brambory. Lehce osmahněte žampiony, přidejte jarní cibulku a na závěr ozdobte sýrem feta.

Související recepty

Suroviny

jarní cibulka 2 ks
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
pečené

Postup

1

Na nepřilnavé pánvi zpěňte na středním plameni 50 g másla, přisypte 200 g žampionů (nejlépe krémových), nakrájených na silné plátky. Přidejte 2 jarní cibulky, na tenká kolečka, a 1 lžičku uzené papriky. Za občasného míchání smažte čtyři minuty, aby žampiony změkly.

2

Sejměte z plamene. 100 g sýra feta nechte okapat a rozdrobte na houbovou směs. Jemně promíchejte. Naneste na 4 pečené brambory.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři
  • Zajímavosti

Polníček: Připravte si salát, který milují i Švýcaři

Kdysi rostl na polích jako obyčejný plevel, dnes je hvězdou salátových mís nejen ve Švýcarsku, ale i v dalších evropských zemích. Polníček je jemný, křupavý a plný vitamínů. Jak z něj připravit salát, který si vás získá po prvním soustu?...