Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pohankové knedlíky se švestkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.3/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 219 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi pohanku? Určitě z ní zkuste uvařit naše ovocné knedlíky!

Náš tip: Chcete něco trochu jiného? Připravte si podle našeho videoreceptu například švestkové bramborové knedlíky

Skryt pre seznam

Suroviny

mléko 400 ml
krupice pohanková 150 g
+ trochu navíc
vejce 1 ks
hnědý cukr 20 g
sůl 1 špetka
do těsta + navíc na osolení vody
mouka pohanková hladká 100 g
či velké třesně
rozdrobený, k podávání
rozpuštěné, k podávání
hnědý cukr
k podávání

Postup

1

Uvařte hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; nechte zchladnout.

2

Pak promíchejte kaši s 1 vejcem, 20 g přírodního cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujte hladké těsto. Lžící z něj nabírejte kousky a házejte je do misky s trochou pohankové krupice či mouky. Tam do nich vmáčkněte vždy půlku švestky či velkou třešeň a utvořte plochý knedlík.

3

Vařte ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, doměkka. Jezte s tvarohem, přelité máslem a posypané přírodním cukrem.

NĚCO NAVÍC
Jdou i z pšeničné krupice a hrubé mouky; možná je také pohankovo-pšeničná kombinace.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...