Pohankové knedlíky se švestkami

Pohankové knedlíky se švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 219 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi pohanku? Určitě z ní zkuste uvařit naše ovocné knedlíky!

Související články

Suroviny

mléko 400 ml
krupice pohanková 150 g
+ trochu navíc
vejce 1 ks
hnědý cukr 20 g
sůl 1 špetka
do těsta + navíc na osolení vody
mouka pohanková hladká 100 g
švestky
či velké třesně
tvaroh tvrdý
rozdrobený, k podávání
máslo
rozpuštěné, k podávání
hnědý cukr
k podávání

1 Uvařte hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; nechte zchladnout. Pak promíchejte s 1 vejcem, 20 g přírodního cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujte hladké těsto. Lžící z něj nabírejte kousky a házejte je do misky s trochou pohankové krupice či mouky, tam do nich vmáčkněte vždy půlku švestky či velkou třešeň a utvořte plochý knedlík. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, doměkka. Jezte s tvarohem, přelité máslem a posypané přírodním cukrem.

NĚCO NAVÍC
Jdou i z pšeničné krupice a hrubé mouky; možná je také pohankovo-pšeničná kombinace.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

4 základní rady, jak vařit dietně
  • Tipy a triky

4 základní rady, jak vařit dietně

Svou váhu začínají řešit lidé nejen se začátkem nového roku. Slovo dieta je vyhledávaným slovem po celý rok. Lidé ale stále nevěří tomu, že lze vařit lehká, zdravá jídla, která jsou přitom chutná. Přitom i při vaření odlehčených jídel lze...
Komerční sdělení
Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!
  • Soutěže

Vyznejte lásku originálním dezertem a vyhrajte!

Blíží se Valentýn, což je báječná příležitost hřešit v podobě mlsání. Ať už plánujete obdarovat jedlým vyznáním lásky sebe, nebo svoji drahou polovičku, my pro vás máme lákavé řešení. ...
Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu
  • Zdraví a výživa

Barvy na talíři: Co jíst pro vyšší sebevědomí a imunitu

Proč by pokrmy měly zářit barvami co nejvíce ? Mluvíme o přírodních barvách a barvivech, které se přirozeně vyskytují v ovoci, zelenině, luštěninách, semenech, bylinách. Pojďme se podívat, jak barevné spektrum ovlivňuje nejen náš...
Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne
  • Koktejl

Co mají společného Pražský koláč a Tarte Tropézienne

Francouzské město Saint-Tropez je u nás proslulé především díky partě pomatených četníků a jako součást proslulého Azurového pobřeží. Jenže ještě dřív než filmová komedie a jachty milionářů proslavil přímořské městečko dezert Tarte...

Obchod Apetit