Pohankové knedlíky se švestkami

Pohankové knedlíky se švestkami

Hodnocení receptu
Průměr: 2.9 ()
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 219 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Máte rádi pohanku? Určitě z ní zkuste uvařit naše ovocné knedlíky!

Suroviny

mléko 400 ml
krupice pohanková 150 g
+ trochu navíc
vejce 1 ks
hnědý cukr 20 g
sůl 1 špetka
do těsta + navíc na osolení vody
mouka pohanková hladká 100 g
švestky
či velké třesně
tvaroh tvrdý
rozdrobený, k podávání
máslo
rozpuštěné, k podávání
hnědý cukr
k podávání

1 Uvařte hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; nechte zchladnout. Pak promíchejte s 1 vejcem, 20 g přírodního cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujte hladké těsto. Lžící z něj nabírejte kousky a házejte je do misky s trochou pohankové krupice či mouky, tam do nich vmáčkněte vždy půlku švestky či velkou třešeň a utvořte plochý knedlík. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, doměkka. Jezte s tvarohem, přelité máslem a posypané přírodním cukrem.

NĚCO NAVÍC
Jdou i z pšeničné krupice a hrubé mouky; možná je také pohankovo-pšeničná kombinace.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit