Máte rádi pohanku? Určitě z ní zkuste uvařit naše ovocné knedlíky!
Suroviny
mléko
400
ml
krupice pohanková
150
g
+ trochu navíc
vejce
1
ks
hnědý cukr
20
g
sůl
1
špetka
do těsta + navíc na osolení vody
mouka pohanková hladká
100
g
či velké třesně
rozdrobený, k podávání
máslo
rozpuštěné, k podávání
hnědý cukr
k podávání
Postup
1
Uvařte hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; nechte zchladnout.
2
Pak promíchejte kaši s 1 vejcem, 20 g přírodního cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujte hladké těsto. Lžící z něj nabírejte kousky a házejte je do misky s trochou pohankové krupice či mouky. Tam do nich vmáčkněte vždy půlku švestky či velkou třešeň a utvořte plochý knedlík.
3
Vařte ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, doměkka. Jezte s tvarohem, přelité máslem a posypané přírodním cukrem.
NĚCO NAVÍC
Jdou i z pšeničné krupice a hrubé mouky; možná je také pohankovo-pšeničná kombinace.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10x báječné ovocné knedlíky(10 receptů)