0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pohankové knedlíky se švestkami

Pohankové knedlíky se švestkami

2.9 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1285 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 219 g
Tuky 24 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Máte rádi pohanku? Určitě z ní zkuste uvařit naše ovocné knedlíky!

Související články

Suroviny

mléko 400 ml
krupice pohanková 150 g
+ trochu navíc
vejce 1 ks
hnědý cukr 20 g
sůl 1 špetka
do těsta + navíc na osolení vody
mouka pohanková hladká 100 g
švestky
či velké třesně
tvaroh tvrdý
rozdrobený, k podávání
máslo
rozpuštěné, k podávání
hnědý cukr
k podávání

1 Uvařte hustou kaši ze 400 ml mléka a cca 150 g pohankové krupice; nechte zchladnout. Pak promíchejte s 1 vejcem, 20 g přírodního cukru, špetkou soli a cca 100 g pohankové mouky a vypracujte hladké těsto. Lžící z něj nabírejte kousky a házejte je do misky s trochou pohankové krupice či mouky, tam do nich vmáčkněte vždy půlku švestky či velkou třešeň a utvořte plochý knedlík. Vařte ve vroucí osolené vodě cca 7 minut, doměkka. Jezte s tvarohem, přelité máslem a posypané přírodním cukrem.

NĚCO NAVÍC
Jdou i z pšeničné krupice a hrubé mouky; možná je také pohankovo-pšeničná kombinace.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit